Now Reading
Masaj pentru cei pe care ii iubesti

Masaj pentru cei pe care ii iubesti

Revista Psychologies

Maseaza-ti partenerul sau prietena

In cadrul unui cuplu, masajul, aceasta comunicare neverbala, conduce erotismul spre o dimensiune senzoriala care aduce multe lucruri noi in relatie.

Cu o prietena sau cu mama, arta masajului concentreaza legatura deja existenta. „O persoana apropiata care iti va permite sa o atingi, transmite mereu acelasi mesaj: «Am incredere in tine!», «tu ma poti intelege»“, afirma Christian Hiéronimus.

Tehnica cea mai buna: masaj apasat sau miscari ample si lente. Evita mangaierile mult prea sugestive si zonele erogene (piept, burta etc.). Nu te avanta pe o perioada indelungata.

Cinci minute sau trei sferturi de ora, important este sa inlaturi orice sentiment de intruziune asupra celuilalt. Asteapta sa primesti raspuns afirmativ la propunerea ce implica masajul.

Fie ca vorbim de partener sau de o prietena, negociaza presiunea si ritmul convenabile – in general, respiratia este cea care dicteaza tempoul.

Daca tremura si incordeaza coapsele, schimba zona sau termina sedinta progresiv, incetinind propria ta respiratie pentru a-i inspira relaxarea. Dialogul poate reprezenta, in sine, un generator de confort. Foloseste-te de asta.

Exercitiu: pentru a reechilibra energiile, maseaza spatele.

Unge-ti din abundenta mainile cu ulei si pune-le incet pe omoplati. Usor, dar ferm, fa miscari de du-te-vino cu ambele maini in acelasi timp sau alternandu-le, desenand cilindri, cercuri, alunecari fluide.

Deplaseaza-le de la solduri spre umeri, insistand pe zonele cu articulatii. Apoi, cu buricele degetelor, deseneaza valuri intre fiecare vertebra, urcand de la sacrum spre zona cervicala.

Fa doua astfel de ture, efectuand apasari fixe, mai intai aproape de vertebre, apoi la cativa centimetri de coloana.

Cu podul palmei, urca odata, incrucisand mainile, plecand de la zona lombara. A doua oara, mijlocul spatelui devine punct de pornire.

Pentru a termina, pune o mana pe sacrum si cealalta pe ceafa, apoi leagana usor.

Maseaza-te singura

Cand iti explorezi corpul ca un turist curios, ii poti descoperi geografia: reliefuri, colturi uitate, zone calde sau mai reci, parti dureroase sau zone emotionale.

„A vedea nu este suficient cu a asigura existenta realului, doar atingerea are acest privilegiu“, ne aminteste antropologul David Le Breton.

Tehnica cea mai buna: do-in-ul, shiatsu sau reflexologia plantara. Daca nu aplici aceste tehnici, maseaza-ti abdomenul, picioarele si bratele, aplicand dupa dus o crema hidratanta.

Exercitiu: automasaj facial pentru regenerarea organismului

Cu varfurile degetelor, maseaza-ti fruntea vertical, intre sprancene si scalp, apoi intinde-o de doua sau de trei ori cu miscari lente si apasate, pornind din centru inspre tample.

Foloseste-ti ambele maini si ciupeste delicat fiecare spranceana in parte, pe toata lungimea sa, de patru sau cinci ori.

Maseaza cu cercuri mici tamplele, apoi barbia, folosind degetul aratator si pe cel mijlociu, alaturate. Mergi in zona urechilor: intinde pavilionul in sus, si lobul in jos.

Maseaza circumvolutiunile urechilor. La final, poti din nou sa intinzi pielea fruntii spre exterior si, cu podul palmei pe obraji, sa ridici incet pielea acestora, de la barbie spre tample.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!