Now Reading
Trei metode simple prin care să îți protejezi ochii în fiecare zi

Trei metode simple prin care să îți protejezi ochii în fiecare zi

Revista Psychologies
trei-metode-simple-prin-care-să-îți-protejezi-ochii-în-fiecare-zi

Petreci foarte mult timp în fața unui computer fără să faci pauze? Îți desfășori activitatea în aer liber și, adesea, îți uiți ochelarii de soare acasă? Ești prea obosită la finalul zilei și te culci fără să te demachiezi? Acestea sunt doar câteva dintre cauzele care îți pot afecta vederea și pot duce la formarea ridurilor din jurul ochilor și, implicit, la îmbătrânirea pielii.

Îngrijirea ochilor trebuie să facă parte din rutina zilnică, în caz contrar pot apărea probleme de vedere, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Și, pentru a-ți proteja ochii, nu ai nevoie decât de puțină atenție la ceea ce faci în fiecare zi. Iată câteva metode simple prin care îți vei putea menține sănătatea ochilor și a pielii din jurul lor cât mai mult timp:

Respectă rutina de îngrijire a pielii și alege produsele potrivite

Produsele cosmetice pe care le folosești în fiecare zi contribuie la menținerea sau, din contră, la deteriorarea vederii. De pildă, dacă folosești o mascara care nu se mai află în termenul de valabilitate (de obicei, expiră la șase luni de la prima folosire) sau dacă utilizezi pensule care nu sunt bine curățate, drept urmare pline de bacterii, ochii tăi pot avea de suferit, devenind iritați.

Totodată, este important să respecți ritualul de îngrijire a tenului, atât dimineața, cât și seara: curățare/ spălare, tonifiere, hidratare, make-up. Deoarece pielea din jurul ochilor este cea mai subțire de pe tot corpul și este cel mai ușor afectată de factori externi și interni, este necesar să folosești produse specifice, astfel încât să menții frumusețea acestei zone. Cu ajutorul unui ser sau al unei creme ingrijire contur ochi, poți păstra elasticitatea și fermitatea pielii cât mai mult timp. Și, pentru că primele semne ale îmbătrânirii tenului apar, de regulă, în jurul vârstei de 30 de ani, nu ezita să introduci în rutina zilnică și o crema anti-aging contur de ochi UNA, pentru a reduce și preveni ridurile de expresie și pe cele profunde.

Redu timpul petrecut în fața ecranelor și fă pauze dese

Ecranele dispozitivelor moderne pe care le folosești zilnic – telefon, televizor, tabletă, laptop, computer – emană o lumină albastră, strălucitoare, care poate afecta vederea, întrucât contribuie la încordarea globului ocular și la uscarea ochilor. Drept urmare, pot apărea dureri de cap, vedere încețoșată sau dublă, precum și probleme de focalizare.

Pentru menținerea sănătății vederii, este vital să păstrezi o distanță optimă față de ecrane, respectiv un braț distanță față de ecrane. Specialiștii recomandă, de asemenea, să te uiți la ecran de sus în jos, deoarece privirea în jos expune mai puțin suprafața ochiului.

Pauzele sunt, totodată, importante, iar frecvența clipirilor este esențială. O persoană clipește, în medie, de 15-20 de ori pe minut. În schimb, atunci când te uiți la un ecran și îți concentrezi întreaga atenție pe ceea ce ai de făcut, clipești mai puțin. Pentru a evita uscarea ochilor, este indicat să aplici regula „20-20-20”, ceea ce înseamnă ca la fiecare 20 de minute petrecute în fața unui ecran, să muți privirea la un obiect situat la 20 de metri distanță, timp de 20 de secunde. În tot acest interval, le permiți ochilor să se relaxeze.

Elimină obiceiurile nesănătoase și acordă o atenție sporită dietei

Fumatul este unul dintre obiceiurile care pot afecta sănătatea întregului organism, inclusiv a ochilor. Degenerescența maculară, cataracta și sindromul ochilor uscați se numără printre afecțiunile globului ocular care pot apărea mai frecvent în rândul fumătorilor.

Pe de altă parte, o dietă care conține fructe și legume contribuie la prevenirea problemelor oculare, Totodată, alimentele care conțin acizi grași omega-3, luteina, zinc și vitaminele C și E ajută la menținerea sănătății ochilor. Drept urmare, din dieta zilnică n-ar trebui să lipsească peștele – somonul, tonul -, ouăle, fasolea, legumele cu frunze verzi – spanac, varză, salată -, precum și citricele.

Nu în ultimul rând, protejează-ți ochii în fiecare zi prin purtarea unei perechi de ochelari de soare cu protecție împotriva razelor ultraviolete.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top