Now Reading
Secretul unui vacanțe relaxante. Cum să te încarci de energie în concediu?

Secretul unui vacanțe relaxante. Cum să te încarci de energie în concediu?

Revista Psychologies
secretul-unui-vacanțe-relaxante-cum-să-te-încarci-de-energie-în-concediu

Absența zilelor libere crește riscul de epuizare completă, precum și sentimentul că nu poți face față sarcinilor profesionale. Fiecare persoană are nevoie, din când în când, să se detașeze de toate grijile cotidiene și să-și restabilească energia pentru viitor. Unii oameni sunt de părere că dacă au parte de un concediu prelungit, în care să poată să lenevească, vor fi foarte relaxați. În realitate, mulți se întorc la serviciu mult mai obosiți sau la fel cum au plecat. Așadar, ce trebuie să faci pentru a avea o vacanță fericită, în care să te odihnești și să fii productiv când te întorci la muncă? Descoperă mai departe ce trebuie să faci ca să te bucuri de un sejur plin de energie pozitivă:

Călătorește

Lasă grijile acasă, concentrează-te asupra nevoilor tale și pornește într-o călătorie inedită. O vacanță relaxantă înseamnă să uiți de tot ceea ce obișnuiești să faci în fiecare zi, așa că îndreaptă-ți atenția spre o destinație atipică, cu o bogăție culturală imensă și locuri ce așteaptă să fie explorate.

Renunță la concediile clasice și alege o stațiune care să-ți ofere cu adevărat relaxarea de care ai nevoie. De exemplu, poți miza pe Fethiye, dacă vrei să ai parte de soare, plajă, apă limpede și peisaje deosebite. Locul unde se presupune că zeul Apollo a căzut din cer desfășori o mulțime de activități inedite sau să-ți petreci timpul în zone liniștite. În plus, lista cu hoteluri în Fethiye este destul de lungă și include resorturi extrem de interesante, care contribuie la un sejur pe cinste.

Plimbă-te cât mai mult în aer liber

Impulsionează-te să faci puțină mișcare în natură, chiar și atunci când nu ai chef. Mersul pe jos susține ritmul cardiac al inimii, energia se amplifică și circulă prin tot corpul, așa că nu evita plimbările lungi prin locurile unde mergi în vacanță. Indiferent ce alegi să faci, pune-ți mușchii la treabă deoarece mișcarea eliberează endorfinele care dau senzații plăcute în organism.

Mergi prin iarbă sau pe nisip cu picioarele goale pentru că tălpile au numeroase terminații nervoase, prin care poate fi stimulată și îmbunătățită funcționarea organelor interne. Poate că preferi să stai în pat, însă, menținerea corpului în mișcare este cea mai simplă cale de a-ți recâștiga energia pierdută.

Caută motive să zâmbești în fiecare zi

Poate că atunci când ești la job îți este greu să fii vesel când ai o mulțime de probleme de rezolvat. Dar, în concediu lucrurile se pot schimba. Râsul este considerat cel mai bun medicament, reduce stresul și anxietate, scade tensiunea, crește imunitatea și conduce la eliberarea de endorfine. Prin urmare, uită-te la un filmulețe amuzante, vizionează comedii, rememorează povești din trecut sau vizitează oameni dragi cu care știi că poți să râzi din tot sufletul.

Ascultă muzică, dansează și cântă

Sunetul este recunoscut în unele părți ale lumii ca fiind un instrument de vindecare. Și chiar nu ai cum să te simți deprimat atunci când asculți melodii vesele și fredonezi versurile cântecelor. Fie că alegi să mergi la karaoke, fie că pleci în vacanță și îți dorești să te distrezi în cluburi, lasă muzica să curgă prin fiecare celulă a corpului și eliberează-te de stresul acumulat. Versurile optimiste și mesajele pozitive transmise prin intermediul melodiilor îți vor îmbunătăți dispoziția.

Odihnește-ți mintea

Tehnicile de meditație sunt o modalitate excelentă de a-ți relaxa mintea. Preț de câteva minute nu te vei mai gândi la nimic, ci îți vei concentra atenția pe respirație, lucruri frumoase și energii pozitive. Ca să te simți sănătos, productiv și cu adevărat odihnit trebuie să iei în considerare și partea psihică sau spirituală, nu doar pe cea fizică. Câteva exerciții de mindfulness te vor face să te bucuri de ceea ce trăiești.

În vacanță este momentul propice să te detașezi complet de muncă și să îți concentrezi atenția doar asupra nevoilor tale. Energia corpului este finită, însă, aceasta poate fi reînnoită cu ușurință dacă te axezi pe plimbare, odihnă, meditație sau descoperirea unor lucruri noi. Împarte zilele de concediu în mai multe vacanțe de-a lungul întregului an și încearcă să transformi fiecare activitate desfășurată într-una cu implicații pozitive asupra stării tale de bine!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top