Now Reading
Cum să te simți confortabil în timpul antrenamentului tău

Cum să te simți confortabil în timpul antrenamentului tău

Revista Psychologies
cum-să-te-simți-confortabil-în-timpul-antrenamentului-tău

Deși mersul la sală nu trebuie să țină cont de modă, este totuși important să arăți bine. În plus, când arăți bine, te simți bine. Purtarea unor haine confortabile, în care să te simți încrezătoare și care să permită mobilitate în mișcare, te va ajuta să faci față cu succes antrenamentelor tale. O ținută adecvată poate chiar să îți acorde un plus de motivație. Dacă tocmai te-ai decis să urmezi un nou program de exerciții, acest material te va ajuta să iei decizia corectă cu privire la ce ar trebui să porți la sală. În caz că ești deja o persoană activă, vei primi câteva sfaturi pentru a-ți crește nivelul de confort în timp ce te bucuri de programul tău de fitness. 

Alege corect materialul din care este confecționată ținuta sportivă

Tipul de material pe care îl porți la sală ar trebui să se usuce rapid, să fie confortabil și să îți ofere încredere în tine. Pentru a putea acorda întreaga ta atenție antrenamentului, este important să uiți complet de îmbrăcăminte în timpul exercițiilor. În funcție de tipul de sport pe care îl practici, va fi necesară o ținută diferită. 

Croiala hainelor pe care le porți ar trebui să îți permită să te miști liber, fără să-ți împiedice mobilitatea. Dacă vei executa mișcări ample, precum cele de stretching și te vei apleca des în timpul exercițiilor, hainele pe care le porți ar trebui să îți faciliteze diferitele posturi. 

Caută îmbrăcăminte din material sintetic, cum ar fi nailon, acril sau polipropilenă, pentru un echilibru bun între funcționalitate și confort. Bumbacul, deși este ușor de purtat și îți lasă pielea să respire, nu este cea mai potrivită țesătură pentru vestimentația de antrenament. Articolele din bumbac tind să rețină umezeala, devenind incomode atunci când transpiri. Un tricou mulat, o pereche de colanti de fitness, un maiou fabricat din materiale sintetice și o pereche de adidași comozi sau pantaloni scurți de sport sunt opțiuni ideale pentru exerciții fizice.

Caută încălțămintea adecvată pentru sportul preferat 

Înainte de a te decide asupra unor pantofi, este important să încerci câteva tipuri până când îi găsești pe cei mai practici. Atunci când te afli la cumpărături, testează potențialii adidași plimbându-te încălțată cu ei prin magazin. Pentru a găsi perechea ideală, este de asemenea important să porți șosetele pe care le folosești în timp ce faci mișcare. În plus, asigură-te că alegi încălțămintea optimă pentru activitatea pentru care va fi folosită. 

Pantoful potrivit pentru alergare ar trebui să ofere stabilitate, control al mișcării și amortizare bună. În funcție de forma piciorului, este posibil să ai nevoie de un arc corespunzător. Discută cu un agent de vânzări specializat în pantofi de alergare pentru a lua cea mai bună decizie. 

În ceea ce privește mersul prelungit ca formă de mișcare, un pantof de mers ideal ar trebui să ofere un maxim de confort, sprijin lateral, să aibă o talpă flexibilă și mai groasă pentru a evita oboseala accentuată a picioarelor. Această încălțăminte este ideală pentru cineva care aleargă ocazional, se plimbă sau participă la ore de aerobic. 

Optează pentru accesoriile sportive care îți garantează siguranță 

Sunt numeroși sportivi amatori care nu înțeleg de ce unele persoane poartă accesorii la antrenament. Spre exemplu, ei consideră că mănușile de sală sunt doar pentru femei, pentru a-și proteja mâinile delicate. Ei bine, mănușile de antrenament au de fapt un alt scop decât acela de a ajuta la protejarea mâinilor de calusuri, tăieturi și vânătăi. Dacă simți că îți transpiră mâinile, acest lucru te va împiedica să prinzi bara sau gantera în siguranță. Mănușile îți permit o prindere stabilă atunci când lucrezi cu greutăți mai mari. Cu mâinile umede și alunecoase, riști să îți periclitezi strânsoarea și să te rănești. 

În ceea ce privește protejarea articulațiilor, va trebui să alegi cele mai calitative accesorii. Genunchii tăi sunt supuși unui stres în timpul mișcărilor repetate cum ar fi genuflexiunile sau fandările. Pentru a-i proteja, este recomandat să folosești genunchiere elastice speciale. De asemenea, și purtarea unor cotiere îți va permite să împingi mai multă greutate, mai ales dacă știi că ai probleme cu încheieturile.

Într-adevăr, în ziua de azi există atât de multe variante de ținute și accesorii sportive și este greu să urmezi o singură recomandare. Însă, în final, cel mai important este confortul pe care acestea ți-l oferă și nimeni nu poate face aceste alegeri în locul tău. De aceea, timpul pe care-l petreci pentru achiziționarea lor nu va fi niciodată un timp pierdut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top