Now Reading
Limite duse la extrem

Limite duse la extrem

roxana-lupu
limite-duse-la-extrem

Cu cine să discuți despre limite și sport extrem dacă nu cu Andrei Roșu? Andrei este primul român care a traversat înot cei 40 de kilometri ai canalului Mânecii, într-o competiţie de anduranţă ce a presupus alţi 140 de km de alergare și 300 de bicicletă, a finalizat un Deca Ironman (10 zile cu câte un Ironman în fiecare zi, distanţa unuia fiind de 3.8 km înot, 180 de km bicicletă și 42 de km alergare, a ajuns la finish-ul celei mai provocătoare curse de anduranţă din lume, Ultra-ul 6633, de la Cercul Polar: 566 de km de alergare la temperaturi de până la -50˚ Celsius și vânt care poate ajunge până la 200km/h. Și acestea sunt doar câteva dintre încercările sale sportive epice, toate finalizate. L-am întrebat pe Andrei despre ce înţelege prin atingerea sau depășirea limitelor și ce este pentru el conceptul de motivaţie.

Psychologies: Andrei, ți-ai dus corpul și mintea în zone îndepărtate, undeva spre limite și mult dincolo de ele. Cum te-ai strunit pentru asta, pentru a-ți atinge obiectivele, unii le-ar numi extreme. De ce a fost nevoie?

Andrei Roșu: Nu mi se pare că mi-am depășit niște limite sau că le-am atins, pur și simplu, am explorat până acum. Încă nu am ajuns la concluzia că nu pot parcurge mai mult de distanţa x sau y sau că nu pot, indiferent de vârstă, să mă apuc de un nou sport, și așa mai departe. Și în plan personal și profesional sunt multe lucruri pe care le putem explora și le putem începe la orice vârstă. În principal e nevoie de o decizie, decizia de a urma în mod conștient un proiect.

Citeşte articolul integral în ediţia specială Psychologies, SEPTEMBRIE 2020: Viaţa e mişcare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top