Now Reading
Teoria Myers-Briggs: modul în care tipurile psihologice afectează preferințele pentru jocuri de noroc

Teoria Myers-Briggs: modul în care tipurile psihologice afectează preferințele pentru jocuri de noroc

Revista Psychologies
Teoria-Myers-Briggs-modul-în-care-tipurile-psihologice-afectează-preferințele-pentru-jocuri-de-noroc

Tipologia Myers-Briggs este un chestionar psihometric conceput pentru a măsura preferințele personale în modul în care oamenii percep lumea și iau decizii. Aceste preferințe sunt derivate din teoriile tipologice lui Carl Gustav Jung. Primii care au dezvoltat acest chestionar de personalitate au fost Catherine Cook Briggs și fiica ei Isabel Briggs Myers. Tipologia se concentrează pe populațiile normale și subliniază valoarea diferențelor naturale. Poate acest chestionar să ne arate care sunt preferințele noastre ca jucător la online casino? Citiți aici care sunt cele mai bune jocuri conform personalității, iar mai jos o să discutăm despre tipurile psihologice conform Myers-Briggs, cum le identificăm și dacă acestea pot influența alegerile pe care le facem.

Ați auzit vreodată de cineva care se descrie pe sine ca INTJ sau ESTP și v-ați întrebat ce ar putea însemna acele litere de criptare? Ceea ce menționează acești oameni este tipul lor de personalitate bazat pe indicatorul de tip Myers-Briggs (MBTI).

Pe baza răspunsurilor la întrebările din chestionar, oamenii au fost identificați ca având unul dintre cele 16 tipuri de personalitate. Scopul MBTI este de a permite respondenților să-și examineze și să înțeleagă mai detaliat propriile personalități, inclusiv aprecieri, puncte slabe, puncte tari, puncte slabe, posibile preferințe de carieră și compatibilitate cu alte persoane. Acesta nu este un instrument conceput pentru a căuta disfuncții sau anomalii. În schimb, scopul este pur și simplu să vă ajute să aflați mai multe despre voi.

Chestionarul în sine constă în patru scale diferite:

Extravertit (E) – Introvertit (I)

Dicotomia introversiunii extravertite a fost explorată în teoria sa despre personalitate ca o modalitate de a descrie modul în care oamenii reacționează și interacționează cu lumea din jurul lor. Persoanele extrovertite sunt „orientate spre exterior” și tind să fie orientate spre acțiune, se bucură de interacțiuni sociale mai frecvente și se simt energice după ce au petrecut timp cu alte persoane. Introvertitele sunt „interioare” și tind să fie orientate spre gândire, se bucură de interacțiuni sociale profunde și semnificative. Toți manifestăm ambele într-o anumită măsură, dar majoritatea dintre noi tind să aibă o preferință comună pentru una sau cealaltă.

Senzație (S) – Intuiție (N)

Această scară implică examinarea modului în care oamenii colectează informații din lumea din jur. Oamenii care preferă simțurile tind să acorde o atenție deosebită realității, în special, ceea ce pot învăța din propriile simțuri. Ei tind să se concentreze pe fapte și detalii și să se bucure de experiența practică. Cei care preferă intuiția, acordă mai multă atenție lucrurilor precum tiparele și impresiile. Le place să se gândească la posibilități, să prezinte teorii viitoare și abstracte.

Gândire (T) – Sentiment (F)

Această scară se concentrează pe felul în care oamenii iau decizii pe baza informațiilor pe care le-au adunat din funcțiile lor senzoriale sau intuitive. Oamenii care preferă gândirea pun mai mult accent pe fapte și date obiective. Ei tind să fie logici și impersonali atunci când cântăresc o decizie. Cei care preferă sentimentul sunt mai predispuși să ia în considerare oamenii și emoțiile lor.

Judecarea (J) – Percepția (P)

Scara supremă include felul în care oamenii se ocupă de lumea exterioară. Cei care jură în instanță preferă structura și deciziile ferme. Oamenii care se adaptează percepției sunt mai deschiși, mai flexibili și mai adaptabili. Aceste două tendințe interacționează cu alte scale.

Care sunt mai buni la jocuri de noroc conform testului MBT?

INTJ – Arhitectul

Unul dintre cele mai rare tipuri de MBTI, preferă să aibă un plan pentru toate și vor acționa asupra acestuia numai dacă sunt asigurați de succes și beneficii, indiferent de cât de atrăgătoare poate fi oportunitatea. Având în vedere securitatea ca o caracteristică primordială, INTJ-urile sunt jucători de jocuri de noroc cu risc scăzut, care ar fi cel mai probabil angajați în jocuri de masă, precum poker.

INTP – Logicianul

INTP-urile se bucură de niveluri ridicate de intelect și de capacități creative substanțiale. Când vine vorba de jocuri de noroc, acestea se corelează cu o probabilitate redusă de jocuri bazate pe noroc ca factor predominant. INTP-urile ar alege poker, blackjack, poate chiar cu ruleta.

ENTJ – Comandantul

În ceea ce privește jocurile de noroc, INTJ-urile se vor implica cu bucurie în jocuri de masă, poker și baccarat , în principal, ceea ce le-ar putea oferi posibilitatea de a demonstra superioritate intelectuală și o mare oportunitate pentru o bună provocare.

ENTP – Informatul

Informații își vor implica, probabil, mințile strălucite în jocuri de noroc ca o oportunitate de a-și exercita cunoștințele. Orice variantă de poker și blackjack într-un cazinou terestru ar fi suficientă. Făcând acest lucru, ei s-ar angaja probabil în pariuri cu risc scăzut.

INFJ – Avocatul

Foarte puțin fascinat de jocurile de noroc în sine, INFJ adoră provocarea. Fiind gânditori intuitivi și strategici cu accent pe imaginea de ansamblu, probabil că vor fi atrași de pariuri sportive sau ruletă în loc de jocuri de masă sau sloturi.

INFP – Mediatorul

INFP ar trebui să fie foarte atenți la jocuri de noroc, deoarece sunt predispuși să se piardă. Ei sunt potențial predispuși să devină jucători problematici sau chiar compulsivi.

ENFJ – Protagonistul

Când vine vorba de jocuri de noroc, protagoniștii ar fi jucători buni de poker sau blackjack, deoarece le place să exercite controlul. Este mai probabil ca aceștia să joace în cazinouri terestre împotriva altor jucători, bazându-se atât pe capacitatea lor de a citi oameni, cât și pe nivelurile ridicate de intuiție.

ENFP – Campionul

Stimă de sine inter-fiabilă și frustrare – sunt cele care impun ENFP-urilor să exercite o abordare foarte atentă a jocurilor de noroc. Energia și bucuria lor de a socializa îi fac să fie atrași de generozitatea cazinourilor terestre și a jocurilor de masă precum ruleta, zaruri și poker. Se bucură de fiorul jocului și de entuziasmul de a-și asuma riscuri. De fapt, trebuie să își stabilească limitele cu prudență.

ISTJ – Logisticianul

ISTJ-urile joacă de obicei poker și pot într-adevăr să exceleze la asta. ISTJ-urile se pot lupta să-și exprime emoția sau afecțiunea externă, o trăsătură bună pentru fața poker-ului – în timp ce consideră, adesea, alte jocuri prea volatile pentru gustul lor. Caracterul lor le permite să utilizeze și să maximizeze strategia și regulile în favoarea lor.

ISFJ – Apărătorul

În jocurile de noroc, ISFJ-urile se bazează adesea pe memoria și percepția lor excelente, care le pot face buni jucători de blackjack. Deoarece, de obicei, preferă să concureze doar cu ei înșiși mult mai mult decât cu ceilalți.

ESTJ – Executivul

Probabil că ar evita baccarat și ruletă și s-ar orienta spre poker și blackjack. Pe de altă parte, atunci când sunt convinși că șansele sunt în favoarea lor, ar putea face o miză semnificativă.

ESFJ – Consul

Ei ar fi, probabil, un pic mai interesați de cazinourile de cărămidă și mortar decât de jocurile de noroc pe net. Se bucură de ruletă sau zaruri cu pariuri mici sau de poker cu pariuri mai mari din moment ce le permite să conducă jocul așa cum le place.

ISTP – Virtuosul

În timp ce cazinourile terestre pot părea ușor mai atrăgătoare pentru ISTP-uri decât spațiile virtuale, probabil, ei ar fi jucătorii buni de poker și blackjack sau pentru orice joc care oferă afișarea strategică a mentalității lor.

ISFP – Aventurierul

Pentru aventurieri, jocurile de noroc pot fi o modalitate de a-și depăși limitele. Aceștia ar putea fi distrați la fel la cazinourile terestre și cât online, deoarece consideră câștigarea ca o mare realizare personală.

ESTP – Antreprenorul

Nu este surprinzător faptul că antreprenorii sunt atrași de jocurile de noroc în orice domeniu, în timp ce alegerea jocului variază individual. Logica lor ar găsi jocuri cu risc ridicat stimulatoare intelectual și s-ar putea să nu le reziste.

ESFP – Distratul

Când vine vorba de jocuri de noroc, ESFP-urile sunt susceptibile să le vadă ca pe o oportunitate socială sau un hobby, făcându-i vizitatori proeminenți la curse de cai sau vizitatori la cazinouri terestre.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top