CITESTI ACUM
Uleiul de cocos te ajută să slăbești

Uleiul de cocos te ajută să slăbești

Probleme cu digestia, ficatul și imunitate proastă? Consumă cât mai des ulei de cocos!

Uleiul de cocos se obține din presarea miezului nucii de cocos, rămâne solid la temperatura camerei și devine lichid prin încălzire.

Citește și:

Știința savurării vinului

Cum să controlezi mâncatul pe fond emoțional

Deși este un tip de grăsime saturată, conține peste 50% acid lauric, care previne creșterea colesterolului și creșterea tensiunii arteriale.

Studiile i-au demonstrat eficiența în procesul de pierdere în greutate, mai ales în reducerea stratului adipos abdominal.

În contextul unei diete echilibrate, consumul de ulei de nucă de cocos devine un aliat al sistemului imunitar, cu rol antibacterian, antifungic și antiviral.

Facilitează absorbția calciului în organism, fiind o alegere bună pentru sănătatea oaselor și dinților.

Atunci când vorbim de sistemul digestiv, consumul de ulei din nucă de cocos ameliorează simptomele date de sindromul colonului iritabil, prin reducerea inflamației, ajută la absorbția eficientă a vitaminelor, mineralelor și aminoacizilor.

Susține activitatea ficatului, datorită trigliceridelor cu lanț mediu (MCT) din care este format, ajutându-l să transforme mai ușor grăsimea în energie, fără să o depoziteze.

Uleiul din nucă de cocos este ideal pentru gătire la temperatură moderată, în aluaturi coapte, dar și în deserturi raw vegan, datorită texturii și gustului aromat.

Dacă alegem varianta dezodorizată, îl putem folosi în majoritatea preparatelor gătite (legume, paste, orez brun, sosuri fierte), fără a le schimba gustul.

De Alina Trifu, consilier în nutriție, terapeut în terapii complementare, cu specializare în nutriție, diete și stil de viață, [email protected], www.ihealth.com.ro

Foto: Shutterstock

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!