Now Reading
(P) Necesitatea serviciilor psihologice explicate de experții

(P) Necesitatea serviciilor psihologice explicate de experții

Deseori românii aleg să ignore semnele pe care starea psihică le trimite în încercarea de a readuce echilibrul necesar pentru o viața sănătoasă și fără predispoziții la diverse afecțiuni. S-a format însă concepția potrivit căreia această ramură de servicii o solicită doar cei care au ajuns într-un stadiu în care nu se mai pot ajuta personal nicidecum, un stadiu în care nu își mai pot controla trăirile și stările.

În încercarea de a sublinia importanța serviciilor psihologice chiar și acolo unde poate părea vorba despre o simplă supărare, care persistă, specialiștii Centrului PsihArt, un centru psihologic cunoscut din capitală, vin în întâmpinarea publicului larg cu câteva mențiuni referitoare la aspecte ce vizează acest domeniu.

Serviciile psihologice – o necesitate sau nu în rândul românilor?

Această ramură de servicii a devenit o necesitate în oricare societate care tinde spre sănătate, însă în România încă este o arie de activitate vitregită. Faptul că mulți dintre cei care ar putea beneficia de pe urma unor ședințe de psihoterapie ajung ca de la stări de tristețe să experimenteze stări de depresie este numai unul dintre semnele că serviciile psihologice sunt uneori evitate.

Potrivit unui comunicat oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, stările depresive sunt dintre principalele cauze ce conduc la dizabilitate la nivel global. Din nefericire, mulți ignoră chiar și cărțile de self help publicate de experți în psihologie care îi pot ajuta să gestioneze mai bine emoțiile și evenimentele prin care trec.

Lăsând însă la o parte tabuurile sociale persistente de-a lungul timpului la nivelul acestui domeniu, iată care sunt motivele pentru care specialiștii PsihArt doresc să sublinieze importanța ajutorului unui psiholog București în diverse situații.

Poate fi vorba despre nevoia de a identifica strategiile potrivite pentru situații critice sau de cumpănă, despre dorința de a gestiona emoțiile negative atât de frecvent resimțite, care uneori ne pot copleși (furie, frică, tristețe, îngrijorare). Deseori cazuri care își găsesc liniștea doar după ce discută cu specialiști în psihologie sunt persoanele care suferă traume – divorț, pierderea cuiva apropiat, a locului de muncă sau alte griji care pun stăpânire pe gânduri.

Deși prea puțini se gândesc la această posibilitate, atunci când sistemul imunitar este scăzut și sunt prezente migrene, cu toate că analizele și controalele nu identifică nici o problemă, ar putea fi vorba despre o suferință emoțională

Alte situații în care se dovedește utilitatea unui psiholog Bucuresti sunt cele care vizează persoanele care se confruntă cu diverse dependențe – jocurile de noroc, alcoolul, etc. Chiar si cauza pentru care hobby-urile nu mai produc aceeași satisfacție poate fi găsită cu ajutorul întrebărilor pe care specialistul le adresează.

Se ridică deseori ziduri de acest fel din diferite motive, iar singura cale de a le dărâma este prin găsirea cauzei și identificarea unei soluții optime. Spre exemplu, este în regulă din când în când să se facă resimțit sentimentul de singurătate, însă depășirea unui prag și trecerea în izolare ar trebui sa fie un semnal de alarmă. Orice psiholog din București sau orice alt oraș din țară va spune același lucru și anume că un ajutor de specialitate va fi necesar și că vizita la psiholog nu ar trebui amânată.

Sunt aspecte care produc un puternic impact emoțional asupra vieții personale și profesionale, dar care totodată afectează și relațiile cu ceilalți. Când cei din jur îți fac frecvent sesizări cu privire la comportamentul inadecvat, indicat ar fi să pășești pragul unui cabinet de psihologie pentru ajutor specializat.

În ce alte situații recomandă PsihArt consilierea psihologica?

Înainte de toate, un psiholog profesionist trebuie să îi asigure pe cei care ii solicită serviciile de faptul că beneficiază de cadru securizat, că acestea vor fi desfășurate la standarde internaționale, dar mai ales că totul se desfășoară după principii ferme și în condiții de maximă confidențialitate.

Este recomandată consilierea psihologică celor care doresc să își exploreze bogăția psihicului, să identifice și să crească resursele personale. Reprezintă o soluție și pentru cei care caută să își exploreze capacitatea de introspecție, în final rezultatele constând într-o viață echilibrată și armonioasă.

În acest sens, va fi necesară deprinderea valorizării onestității, autenticității și a altor astfel de calități. PsihArt pune la dispoziția celor interesați personal calificat, cu studii de specialitate în domeniu și o experiență vastă. Pe site-ul Centrului psihart.ro cei interesați găsesc informații complete cu privire la ramura complexă de servicii disponibile, dar și alte informații utile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top