Citești
Puterea şi povestea metaforelor ilustrate

Puterea şi povestea metaforelor ilustrate

Tatiana Chirev
puterea-şi-povestea-metaforelor-ilustrate

Pentru momentele când în şedinţele de terapie se lasă tăcerea, iar cuvintele reuşesc cu greu să descrie experienţele şi emoţiile trăite, imaginile tipărite pe cardurile metaforice de asociere ne ajută să trecem dincolo de mecanisme de apărare.

Prima întâlnire cu cardurile metaforice de asociere (denumite şi carduri OH, carduri terapeutice sau carduri proiective) poate fi una deosebită, cu un conţinut emoţional surprinzător. „Cum este posibil aşa ceva?“, „Cum se face că am extras exact aceste carduri din set?“ şi „Imaginile desenate reflectă chiar problema pentru care am venit la terapie!“ sunt reacţiile cele mai frecvente pe care le întâlnesc.

Un bun instrument terapeutic, dar şi un joc pentru copii şi adulţi, cardurile metaforice sunt utilizate în şedinţe de consiliere psihologică, în sesiuni de dezvoltare personală şi de coaching, dar folosirea lor nu este limitată doar la specialişti. Pentru că nu au câştigatori sau învinşi, aceste seturi de carduri sunt potrivite şi în contexte de socializare personală: jocuri între membrii familiei, între colegi de clasă la şcoală sau de grupă la gradiniţă, seri de storytelling între prieteni, instrument de „spargere a gheţii“ la un eveniment.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Prinde o reducere o dată în lună! Totul redus cu 30%
ABONAMENTE, CĂRȚI, EVENIMENTE
AGENDE PERSONALIZATE