Now Reading
Terapia rănii de feminitate prin belly dance-ul sacru

Terapia rănii de feminitate prin belly dance-ul sacru

elena-carmen-ţuca
terapia-rănii-de-feminitate-prin-belly-dance-ul-sacru

„Belly dance-ul nu cheamă orice femeie. Așa că, dacă bate la ușa ta, înseamnă că are un dar unic, special pentru tine.” (Shemiran Ibrahim)

În cartea „La viteză vieții – o nouă abordare a schimbării personale prin terapie centrată pe corp”, psihoterapeuții transpersonali Gay și Kathlyn Hendricks au explicat strategia de vindecare ca „prezență”: „Actul care inițiază vindecarea este un moment de atenție fără judecată. Când putem fi, pur și simplu, cu o problemă (mai degrabă decât să o judecăm sau să încercăm să o schimbăm), problema are loc să se transforme în direcția dorită. Astfel atunci când dansăm în toate momentele vieții noastre, asistând la proces ca spectator, mai degrabă decât ca participant, învățăm să ne vindecăm în mod eficient relațiile cu corpul și emoțiile noastre”.

Belly dance-ul sacru este vindecare holistică, iar ceea ce îl face terapeutic este o conexiune conștientă cu experiența a ceea ce dansul face corpului, minții și sufletului tău. Spre deosebire de dansul european care are o structură lineară și rigidă, acesta este un dans nonlinear, un dans al mușchilor. Proiectat special pentru corpul unei femei, el pune accentul pe mușchii abdominali, pe șolduri și pe mișcările pieptului. Implică mișcări naturale ale corpului și nu necesită mișcări acrobatice.

În acest sens,  el lucrează „cu” trupul tău și nu împotriva lui. Unduirea corpului și mișcările rapide lucrează ușor mușchii și elimină tensiunile acumulate. Mandira, o cunoscută terapeută prin belly dance-ul sacru din India, spune despre corpul uman că este o cameră plină de energii. Iar lipsa exercițiului fizic împiedică intrarea și circularea energiei, provocând deseori o boală. Belly dance-ul sacu ajută la deblocare, re-energizând corpul.

Dansul oriental lucrează, în primul rând, abdomenul, care este centrul ființei noastre – fizic, spiritual și gravitațional. Atât știința, cât și mitologia consideră pântecul ca fiind potirul vieții. Mandira afirmă, în cadrul unui interviu: „Pântecele noastre au devenit inerte. Nici măcar nu respirăm în centrul nostru. Aceasta reflectă detașarea noastră de viața însăși – de sinele nostru natural, autentic. Când vă mișcați abdomenul, se activează a doua chakră, care este sediul unde se acumulează emoțiile negative și o mulțime de emoții suprimate ies la suprafață. Atunci când criza emoțională se trece, te simți relaxat, stimulat și liber. Acest centru energetic este situat în uter (la femei) la aproximativ doi centimetri sub buric si guvernează funcționarea glandelor sexuale, a rinichilor, a vezicii urinare, a sistemului circulator și a fluxului de lichide (care include salivă, transpirația, urină și fluxul menstrual). Ea este asociată cu simțul gustului și vibrațiile sale corespund culorii portocalii. Echilibrată și bine energizată, ea contribuie la un sentiment de bunăstare și crește încrederea în sine. Ajută la obținerea unei rezonanțe profunde cu universul, ceea ce duce la savurarea diferitelor fațete ale vieții.”

Când creativitatea înflorește și se extinde, vindecarea are loc aproape inconștient. În timpul sesiunilor, se pune accent pe experiența dansului, și nu pe modul de prezentare al acestuia. Participantele sunt rugate să închidă ochii, să fie conștiente la respirația lor și să coboare în interiorul lor, lăsând muzica să pătrundă în corpul și în ființa lor. Prin mișcările specifice, pe măsură ce se realizează dansul, se exprimă emoțiile interioare. Mintea se calmează, făcând loc inspirației să curgă direct de la sinele lor superior.

Dansul oriental sărbătorește trupul ca fiind templul sufletului. Sincronizând mișcarea cu muzica, dansatoarea devine portalul prin care lumina divină pătrunde în realitatea fizică. Lucrul intim și conștient cu corpul dizolvă separarea dintre corp și minte.

Belly dance-ul sacru te ajută să te vindeci, să te împrieteneșți și să-ți redobândeşti feminitatea. Reevaluându-te cu adevărat și văzându-ți pântecul ca leagăn al vieții, ca forță creativă naturală a corpului feminin, dansul oriental restabilește o „relație corectă” cu corpul.

Mandira afirma: „Nu este vorba de a fi mai bună, mai mică sau egală cu bărbații, ci pur și simplu de a fi o femeie completă. Până când o femeie nu învață să se iubească și să aibă grijă de ea însăși, nu poate face dreptate niciunui alt rol pe care dorește să-l îndeplinească. Belly dance-ul sacru este, în esență, o practică pentru femei, de către femei și în spațiul sacru al femeilor.”

Dacă și tu vrei să experimentezi magia vindecătoare a belly dance-ului sacru, atunci te invit la cercurile terapeutice cu lucru pe feminitate prin belly dance-ul sacru! Elimină traumele, energia stagnată și emoțiile negative și fă loc în corpul tău pentru însăși Iubirea!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top