Test: Tu cum gestionezi stresul?
de Iulia Barca
24 apr. 2017

Dacă nu îl gestionăm eficient, stresul ne poate pune în pericol echilibrul fizic şi psihic. Află ce ai de făcut în funcție de felul în care reacționezi la stres.
20%
Când eşti stresată...
ADevii nervoasă.
BIzbucneşti în lacrimi.
CÎţi poţi pierde calmul fantastic .
Care este relaţia ta cu timpul?
ANu poţi suporta întârzierea.
BEste de scurtă durată...
CTrăieşti în prezent.
Cum reacţionezi la o promovare?
ATe simţi copleşită de anxietate în ceea ce priveşte noua poziţie.
BFaci imediat câteva schimbări.
CDai o petrecere ca să împărtăşeşti veştile bune.
Gătitul poate fi o modalitate excelentă pentru combaterea stresului. Petreci timp în bucătărie?
ANu chiar, sunt multe alte lucruri care depind de timpul tău.
BNumai dacă ai invitaţi de impresionat.
CSigur că da! Eşti atentă la ce mănânci și pasionată de gătit.
Dacă eşti nevoită să aştepţi foarte mult timp în staţia de autobuz...
AÎncepi să te panichezi, acum o să întârzii...
BVorbeşti cu oricine altcineva care aşteaptă.
CÎți pui căștile și asculți muzică..
Când îţi pierzi energia sau interesul la locul de muncă...
ACauţi ceva care să te facă să te simţi mai bine, de exemplu: o cafea, o ciocolată, o ţigară.
BÎi acorzi o foarte mare importanţă.
CFaci câteva exerciţii de respiraţie.
În conversaţii, de obicei...
ADai frâu liber emoţiilor.
BAi tendinţa de a-i intrerupe pe ceilalţi.
CAsculţi cu atenţie înainte să îţi exprimi vreo opinie.
Ce părere ai despre cariera ta?
AO mişcare greşită şi totul s-ar putea prăbuşi.
BTe bucuri de atmosfera de la serviciu şi de compania colegilor tăi.
CDacă o să continui să te comporţi ca un lider, o să devii unul.
Devii des stresată fără macar să îţi dai seama. Totuşi, sunt câteva semne de avertizare – care ar putea fi al tău?
AAgresiune latentă.
BProbleme fizice precum: migrenă, durere de stomac, insomnie, etc.
CIncapacitatea de a gândi limpede.
Ce eşti pregătită să faci pentru a preveni stresul?
ASetezi câteva limite.
BFaci un efort pentru a-ţi controla emoţiile.
CFaci lucrurile cu mai multă calmitate.
Deseori ești anxioasă
Mai mult decât stresul, se pare că eşti chinuită de o nelinişte cronică. Ai senzaţia de anxietate când un prieten dintre ai tăi întârzie şi îţi cauţi un alt job numai dacă şeful tău se încruntă la tine. Emotivă şi, câteodată, nesigură, consideri dificilă cea mai mică nelinişte, cea mai mică surpriză te dereanjează. Găseşti întotdeauna mai multe motive să fii tensionată. Şi ajungi permanent să arăţi simptomele stresului, de obicei, fără un motiv anume. Diagnostic: Stresul tău este, de cele mai multe ori, rezultatul concentrării pe potenţialele probleme – pentru tine viitorul este ameninţător. Cu cât priveşti mai în faţă, cu atât îţi pierzi atenţia şi energia în favoarea unor scenarii care s-ar putea să nu se întâmpla niciodată. Lipsa de încredere în tine face doar să înrăutăţească lucrurile. Recomandare: Cea mai bună cale prin care te opreşti din a umple “cutia cu griji” este să te distragi cu activităţi relaxante. Abilităţi precum tricotatul/pictatul sau alte activităţi captivante de care te bucuri (cum ar fi gătitul sau cântatul la un instrument) sunt perfecte pentru combatarea stresului. Combină asta cu timpul acordat îmbunătăţirii respiraţiei, care te va ajuta să îţi gestionezi mai bine emoţiile.
Accepţi prea multe
Deţii un instinct gregar şi îţi place să ajuţi oamenii, dar adesea accepţi prea multe. Viziunea ta despre împlinire este bazată mai mult pe sentimentul de a fi împreună, decât pe individualism. Viaţa ta este pusă la punct prin intermediul cinelor improvizate şi al ajutorului pe care îl oferi colegilor tăi care îşi fac griji în privinţa deadline-urilor. Un om care se delectează petrecând timpul cu alţi oameni este, de asemenea, sensibil şi plin de empatie, eşti mereu gata să ajuţi dacă poţi – câteodată prea mult. Diagnostic: Deţii controlul asupra stresului destul de bine – până la un punct. Nu ştii întotdeauna cum să spui nu, chiar şi atunci când eşti prea ocupată. Eşti convinsă că poţi întotdeauna să îţi însuşeşti încă un lucru – nu pentru că iubeşti o provocare, însă chiar îţi place să ajuţi. Aşa că ignori semnalele de avertizare. Recomandare: Plăcerea este importantă în viaţa ta, aşa că pune-ţi credinţa în răsfăţ. Masejele reprezintă o cale simplă către relaxare, care îţi permite să îţi îmbunătăţeşti metabolismul şi să îţi menţii energia – cheia cu care îţi rezolvi socotelile cu stresul. Tehnicile de detoxifiere reprezintă un accesoriu folositor: curăţă-ţi corpul cu o combinaţie formată dintr-o cură de naturopatie, saună şi alte tratamente.
Ţi-ai găsit calmul interior
Cea mai bună apărare împotriva stresului? Calmul interior. Te comporţi înţelept în ceea ce priveşte viaţa şi te străduieşti să iei lucrurile aşa cum vin. Aceasta este cheia pentru a evita multe tensiuni. În timp ce unii se deteriorează încercând să aibă totul sub control, tu preferi să laşi lucrurile aşa cum sunt şi să îţi dezvolţi încrederea. Diagnostic: Ştii că atunci când trebuie mereu să te pui în conformitate cu lumea exterioară, acest lucru poate să îţi intensifice nivelurile de stres. O fire contemplativă ca a ta poate poate fi zdruncinată de o activitate constantă. Singura cale prin care să te protejezi este cea a redobândirii ritmului personal, fără a te detaşa de lumea înconjurătoare. Esenţial este să rămâi concentrată. Recomandare: Decât să te străduieşti să elimini sursele tensiunii, mai bine le împiedici să îţi domine viaţa. Reactivarea legăturii cu liniştea ta interioară ar trebui să îţi sporească rezistenţa faţă de influenţele externe. Există multe forme de meditaţie care te pot ajuta să îţi recâştigi echilibrul. Sigur există una care ţi se potriveşte.
Află mai multe despre tine:
Test: Tu cum reactionezi in fata unei provocari?
Test: Ce te streseaza la serviciu?

Abonează-te la newsletter!
Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!
Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!
Cuvinte. cheie