CITESTI ACUM
A opta editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti

A opta editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti

A opta editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti continua traditia de a aduce publicul roman in contact cu rezonantele muzicii culte din Renastere si Baroc. Festivalul din acest an se va desfasura intre 2 si 5 decembrie sub tema Exotique cu o serie de spectacole si evenimente conexe adresate atat cunoscatorilor, cat si publicului larg.

Programul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2013 va include concerte ale unor artisti consacrati precum Ansamblul belgian de muzica baroca Il Gardellino, violonista Melinda Béres, clavecinista Raluca Enea ce vor interpreta lucrari de J. S. Bach, A. Vivaldi, G. Fr. Haendel sau A. Corelli. Maestrul Harry Tavitian va participa, de asemenea, la festival prin sustinerea unui concert de jazz cu improvizatii pe teme bizantine si armenesti.

Editia din acest an propune un element nou prin adaugarea artelor vizuale in program. Astfel, festivalul se va deschide cu vernisajul expozitiei Gradina Suspendata care va reuni cei mai importanti maestri ai picturii romanesti contemporane, dar si artisti in plina ascensiune. Evenimentul de deschidere se va desfasura luni, 2 decembrie, la Muzeul Taranului Roman, sala Oaspeti si va include recitalul de muzica renascentista Semper Dowland, sustinut de Nicolae Szekely.

Gandita ca o manifestare concentrata, editia de anul acesta a festivalului prezinta pe scena ArCub o serie de concerte de exceptie. Dezvoltat in parteneriat cu Ansamblul Il Gardellino si Conservatorul Regal din Bruxelles, programul international Il Maestro e Lo Scolare incurajeaza tinerii muzicieni romani in directia aprofundarii interpretative a muzicii vechi.

Pentru a patra oara in Romania, membrii formatiei Il Gardellino vor oferi publicului adevarate demonstratii de virtuozitate in cadrul unor masterclass-uri dedicate muzicienilor romani, masterclass-uri ce se vor finaliza prin sustinerea pe scena bucuresteana a concertului Il Maestro e Lo Scolare in seara zilei de marti, 3 decembrie 2013 la ora 19.00.

Concertul de inchidere al festivalului din data de 5 decembrie va sarbatori dialogul stilistic intre cei doi mari compozitori ai Barocului: Corelli si Bach. Concertul propune publicului lucrari camerale reprezentative, dedicate viorii baroce si clavecinului, precum selectiuni din ciclul celor Sase Sonate pentru vioara baroca si clavecin obligat de J. S. Bach sau Follia de Arcangelo Corelli in interpretarea instrumentistelor Melinda Béres si Raluca Enea.

Iar ca un ecou al festivalului, in data de 12 decembrie 2013, la ART HUB va avea loc vernisajul expozitiei Inregistrari vizuale semnata Virgiliu Parghel, artist ce va realiza schite si desene chiar in timpul concertelor.

 

Programul complet al festivalului si mai multe detalii despre spectacole pot fi gasite pe site-ul oficial www.earlymusic.ro .

 

Biletele pot fi achizitionate din reteaua Eventim in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro .

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!