CITESTI ACUM
Lansare: Primejdia marturisirii de N. Steinhardt si Ioan Pintea

Lansare: Primejdia marturisirii de N. Steinhardt si Ioan Pintea

Primejdia marturisirii, N. Steinhardt, Ioan Pintea, editura Polirom


Cel mai recent volum din seria „N.Steinhardt”, „Primejdia marturisirii. Convorbirile de la Rohia” de N. Steinhardt si Ioan Pintea, va fi lansat pe 30 martie, ora 12.00, la Manastirea „Sf.Ana” Rohia, in „Sala Bizantina”. La eveniment va participa ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu.

Vor mai vorbi despre carte: P.S. Justin Sigheteanul, presedintele Fundatiei „N.Steinhardt”, membrii colectivului redactional ai Integralei „N. Steinhardt”, Virgil Bulat, George Ardeleanu, Stefan Iloaie, Florin Roatis, si Emanuela Stoleriu, redactor-sef al Editurii Polirom. Protos. Macarie Motogna va fi moderatorul lansarii.

Evenimentul comemoreaza totodata douazeci de ani de la trecerea la cele vesnice a Monahul Nicolae Delarohia.

Vor mai participa: P.S. Justinian, Pr. Ioan Chirila, Vasile Timis, Petre Guran, Virgil Ciomos, Mircea Oliv.

Primejdia marturisirii va fi lansata si marti, 31 martie, ora 15.00, in Bistrita, la Biserica „Sfintii Trei Ierarhi”, cu participarea coautorului Ioan Pintea. Partenerii evenimentului sint: Manastirea „Sf. Ana”Rohia si Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud. Vor prezenta cartea: Ioan Pintea, protos. Macarie Motogna, Emanuela Stoleriu, Virgil Bulat si George Ardeleanu.

Primejdia marturisirii. Convorbirile de la Rohia constituie al saselea volum din seria de autor „N. Steinhardt”. Opera integrala N. Steinhardt apare din initiativa P.S. Justin Hodea Sigheteanul, presedintele Fundatiei „N. Steinhardt”. Volumul contine dialogurile „intrupate la Rohia” intre autorul Jurnalului fericirii si Ioan Pintea, convorbiri care puncteaza o serie de momente esentiale ale itinerariului spiritual al lui N. Steinhardt.
Redescoperim cultura romaneasca din perioadele inter- si postbelica, N. Steinhardt evocind numeroase personalitati, precum Nae Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Geo Bogza, Nichita Stanescu, Ioan Alexandru sau Mircea Cartarescu.

„O carte vie, plina de farmecul inteligentei si al sinceritatii… Este o carte-document care, impreuna cu Jurnalul fericirii…, arata un destin de intelectual roman in lupta cu «pacatosenia» lui lumeasca si cu aspiratia sa de a se «induhovnici» prin Hristos.”
Eugen Simion

„Am trait cu voluptate de ucenic apropierea de Parintele Nicolae. Pentru mine el a fost Avva, Antrenorul. Antrenorul acesta nu a scos din mine un jucator de elita, pentru ca m-a antrenat mai mult pe «margine», dar, fara doar si poate, a scos din mine un iubitor de joc, de jucatori. Admiratia pentru marile spirite, pentru marile jocuri si jucatori, pentru campioni o detin, desigur, de la el. El numea cultura, ca si Huizinga, un mare joc.”
Ioan Pintea

N. Steinhardt se naste la Bucuresti pe 29 iulie 1912. Isi face debutul publicistic foarte de timpuriu in revista Liceului „Spiru Haret”. Colaboreaza la Libertatea si la Revista Fundatiilor Regale.
–  Dupa razboi, publica pentru scurta vreme in Universul literar, Victoria, Tribuna poporului si, din nou, Revista Fundatiilor Regale.
–  Refuza sa colaboreze cu noul regim. In 1960 este anchetat, apoi condamnat in „lotul Noica-Pillat“ la 12 ani de munca silnica.
–  In 1972 termina prima versiune a capodoperei sale, Jurnalul fericirii. Publica volume de eseuri si de critica foarte bine primite, desi unele sint puternic cenzurate.
–  Monah din 1980, ramine activ pe terenul eseisticii si al criticii.
–  Se stinge la 30 martie 1989.

Ioan Pintea (n. 1961) a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca; in prezent este preot paroh si sef de serviciu la Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud. Este unul dintre fondatorii revistei Deisis (M¼nchen); redactor-sef al revistei Miscarea literara. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

In seria de autor „N. Steinhardt” au mai aparut:

Jurnalul fericirii, N. Steinhardt, editura Polirom

Jurnalul fericirii


Daruind vei dobindi.
Cuvinte de credinta

(contine CD)
In genul…tinerilor, N. Steinhardt, editura Polirom
In genul… tinerilor
Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional, N. Steinhardt, editura Polirom
Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional. Critica operei lui Leon Duguit
Articole burgheze, N. Steinhardt, editura Polirom
Articole burgheze
   

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!