CITESTI ACUM
Simion Liftnicul de Petru Cimpoesu, tradus in limba italiana

Simion Liftnicul de Petru Cimpoesu, tradus in limba italiana

 Santo Nell’Ascensore, Petru Cimpoesu, Castelvecchi Editore Simion Liftnicul, Petru Cimpoesu, Editura Polirom

 • Desi aceasta este prima traducere a lui Cimpoesu in limba italiana, scriitorul este deja recunoscut in spatiul italian • In 2007, cartea sa a intrat in selectia oficiala pentru Premiul Strega, una dintre cele mai importante distinctii din Peninsula.

Romanul Simion Liftnicul de Petru Cimpoesu a aparut in traducere italiana la Alberto Castelvecchi Editore. Acesta a mai fost editat in Cehia, in 2007, iar editia suedeza este programata pentru 2010. Romanul a fost inclus in 2007 in colectia „Fiction Ltd” a Editurii Polirom.

Petru Cimpoesu este, de altfel, un scriitor deja recunoscut in spatiul italian. Acesta a fost inclus in 2007 in selectia pentru Premiul Strega Europeo, una dintre cele mai prestigioase distinctii literare italiene. Acelasi roman i-a adus scriitorului Premiul Magnesia Litera pe 2007 la doua sectiuni – Cartea Anului si Traduceri, acordat in Cehia. De altfel, a fost pentru prima oara cind un autor roman a cistigat Premiul Magnesia Litera.

Editia italiana a lui Simion liftnicul a aparut in traducerea Liviei Claudia Bazu si poarta titlul Il Santo Nell’Ascensore.

Simion Liftnicul istoriseste povestea Romaniei de azi, cu ranile si traumele sale”, precizeaza editorul italian. „Nascut in Romania, tradus si apreciat in multe tari, talentul narativ al lui Petru Cimpoesu il plaseaza in rindul marilor autori europeni contemporani. Exemplar prin combinatia de cotidian si grotesc pe care o propune, Cimpoesu este unul dintre cele mai importante puncte de reper din literatura romana, in sfirsit eliberata de cenzura”.

Lansarea editiei italiene, Il Santo Nell’Ascensore, va avea loc pe 19 mai, de la ora 18.00, la Milano, in libraria FNAC. Alaturi de traducatoare, Livia Claudia Bazu, si editor, Michela Carpi, vor prezenta criticul literar Al. Cistelecan si directorul ad interim al IRCCU, Monica Joita.

Petru Cimpoesu a fost invitat de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia (IRCCU) pentru a participa in perioada 14-18 mai la Tirgul International de Carte de la Torino alaturi de alti cinci autori publicati de editurile Polirom si Cartea Romaneasca: Ioana Nicolaie, Doina Rusti, Ana Maria Sandu, Filip Florian si Lucian Dan Teodorovici. IRCCU organizeaza, in perioada tirgului, doua ateliere de lucru pe tema 1989-2009: Confirmari si debuturi in literatura romana.

Mai multe detalii despre Petru Cimpoesu pe site-ul Editurii Polirom. Click aici.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!