CITESTI ACUM
EUROPAfest 2015 – 14 – 23 mai, Bucuresti & Sibiu

EUROPAfest 2015 – 14 – 23 mai, Bucuresti & Sibiu

Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic revine in 2015 cu concerte de exceptie. Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest prezinta in perioada 14 – 23 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari – Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, China sau Japonia.

Din 2005 EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Casei Regale din Romania.

 

14 mai | dublu Opening Concert – Bucuresti & Sibiu

Zilele de muzica buna incep cu armonie, fast, exuberanta si atmosfera electrizanta. Momente de rasfat, interpretari inedite si originale, invitati speciali, proiectii si prezentari atractive.

 

16 – 23 mai | Bucharest International Jazz Competition

Cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, Bucharest International Jazz Competition, introdus pe agenda EUROPAfest in anul 2007 a inregistrat inca de la prima editie un succes rasunator – 30 trupe din 25 de tari. Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invita publicul sa descopere concepte inedite si cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului, „creme de la creme” ai noii generatii din toate colturile lumii. Concertele sunt secondate de jam sessions si workshopuri cu specialisti internationali. Anul acesta au intrat in Semifinala 15 trupe de jazz din tot atatea tari. Concursul promite publicului roman jazz de calitate, seri amprentate de originalitate, vitalitate, surprize si combinatii inedite.

 

16 – 23 mai | Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti – vioara

Cel mai puternic concurs din regiune, atat ca numar de participanti, cat si ca nivel profesional, JIMCDL are misiunea de a descoperi si promova noile stele ale muzicii clasice. Desfasurat anual din 1994, alternativ pentru pian, vioara, flaut, clarinet si compozitie, evenimentul prezinta o varietate de “scoli de muzica”, oferind un spatiu al schimburilor de idei si experienta unei competitii deschise, obiective intr-un mediu artistic interactiv. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr-un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. In 2015 concursul inregistreaza 107 violonisti din 40 de tari, numar aproape dublu fata de orice concurs international de vioara derulat la noi in tara, ceea ce arata ca JIMCDL este no. 1 in Romania. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere la EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.

 

15 – 22 mai | Caffe Festival Ibis

Cu un concept interesant, EUROPAfest – Caffe Festival aduce concerte spectaculoase in spatii neconventionale. Prezente muzicale consacrate, dar si din noua generatie, vor sustine concerte de jazz, blues si jam sessions in mijlocul publicului. Locatia de traditie a evenimentului este Caffe Ibis L’Estaminet, unde publicul va beneficia si de un pachet special, fiecare intrare incluzand si o bautura la alegere.

 

18 – 22 mai | Workshopuri

Punctul de atractie pentru public il reprezinta workshopul-eveniment condus de apreciata Margareta Paslaru. De asemenea, vor avea loc ateliere de jazz si vioara pentru muzicieni.

 

23 mai | Gala EUROPAfest

Un eveniment de tinuta, o seara in care publicul are ocazia sa reintalneasca cele mai apreciate prezente din festival. Punctul culminant al festivalului ofera decernari de premii, speech-uri ale invitatilor speciali, momente de muzica buna si atmosfera. Cu aceasta ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.

 

Informatii suplimentare si fotografii: jmEvents.ro | [email protected] | 0720.31.61.62

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!