CITESTI ACUM
Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, vine la Sala Radio

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, vine la Sala Radio

Krzysztof Penderecki va fi prezent la Sala Radio in deschiderea stagiunii Orchestrei Nationale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit in jurul unui atractiv program ce imbina romantismul muzicii lui Ceaikovski si spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

Orchestra Nationala Radio, devenita unul dintre actorii cei mai activi pe scena culturala romaneasca, printre ale carei recente succese se numara turneul international in Kuala Lumpur (Malaezia) si cele doua concerte in Festivalul International al Orchestrelor Radio – RadiRO, isi deschide astfel stagiunea 2014-2015 printr-un concert cu totul special.

Vineri, 17 octombrie (19.00), la Sala Radio, iubitorii muzicii vor avea placerea de a asculta ansamblul sub bagheta dirijorului sau principal, Tiberiu Soare, care deschide astfel cea de-a treia stagiune in ipostaza de dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio.

Invitata speciala a serii este carismatica violonista poloneza Patrycja  Piekutowska, prima violonista din Polonia care a obtinut distinctia suprema la Cannes Classical Award – 2008, pentru inregistrarea partiturii Capriccio pentru vioara si orchestra, interpretata chiar sub conducerea muzicala a lui Krzysztof Penderecki. Capriccio pentru vioara si orchestra si Ciacconna pentru orchestra de coarde semnate de compozitorul polonez vor face parte din programul serii de la Sala Radio.

Patrycja  Piekutowska se bucura de o frumoasa cariera internationala atat in Polonia, cat si in alte 32 de tari in care a concertat pana in prezent, printre care se numara Argentina, Belgia, Canada, China, Danemarca, Franta, Germania, S.U.A etc. A sustinut peste 50 de concerte in America de Sud.

In evenimentul din 17 octombrie publicul va avea ocazia sa asculte si doua dintre celebrele lucrari semnate de Ceaikovski: Uvertura fantezie Romeo si Julieta si Simfonia Manfred. O trasatura comuna leaga cele doua creatii ale compozitorului rus: ambele sunt inspirate de emotionante lucrari ale literaturii universale – tragedia shakespeariana, respectiv poemul romantic semnat de Byron, al carui personaj central – Manfred – se spune ca ar intruchipa drama personala a poetului.

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!