Now Reading
Corul Madrigal publică noua înregistrare a Imnului Național al Ucrainei

Corul Madrigal publică noua înregistrare a Imnului Național al Ucrainei

Revista Psychologies
corul-madrigal-publică-noua-înregistrare-a-imnului-național-al-ucrainei

În contextul evenimentelor din ultima săptămână, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță înregistrarea și publicarea Imnului Național al Ucrainei – „Încă nu a murit Ucraina” / ”Ще не вмерла Україна”. Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina a fost invitată să cânte alături de Corul Madrigal, dirijat de Cezar-Mihail Verlan.

Producția este disponibilă pentru preluare la:

Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=pi4W1cNA_y4

Link Meta: https://www.facebook.com/MadrigalOficial/videos/290389166381350/   

„Tania Kolotylo are 17 ani și este din Ucraina. În vreme de pace ar fi fost la școală, acolo unde studia muzică. Dar astăzi ea este refugiată și alături de mama și fratele ei sunt nevoiți să fugă din calea războiului. Astăzi a fost invitata de onoare a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de care a cântat  pentru țara ei, pentru bunicii și prietenii rămași acasă să lupte, pentru speranța că acest război inutil, care i-a schimbat pentru totdeauna adolescența, să se termine cât mai curând. Este cutremurător când Tania ne spune că dă telefon zilnic să vadă dacă cei rămași acasă mai sunt în viață…” – a declarat la înregistrare Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

„Sunt din Ucraina. Din cauza războiului ce se petrece acum în țara mea am fost nevoită să fug cu mama și cu fratele meu, în România, ca să ne salvăm viețile. În Ucraina acum este o situația foarte grea. Un război cumplit, în care agresorul este Rusia. Mulțumesc foarte mult voluntarilor români care îi sprijină pe compatrioții mei la graniță, îi preiau și le oferă adăpost și ajutor. Vă mulțumim din suflet pentru această susținere atât de puternică.

Vreau să le transmit celor care au rămas în Ucraina și nu au putut să se salveze, să fie puternici și să creadă cu tot sufletul că poporul nostru va izbândi. Suntem o națiune puternică a acestei lumi și vom învinge toate greutățile. Acasă ne-a rămas mare parte din familie: bunici, surori și frați, care sunt nevoiți acum să se ascundă de război și să-și apere viețile cum pot. VĂ ROG OPRIȚI TOATE ACESTEA! Noi nu avem nevoie de acest război, vrem să trăim în liniște și pace.” – ne-a spus Tania, 17 ani, refugiată din Ucraina, în timpul filmarilor.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este solidar cu drama poporului ucrainean și se alătură inițiativelor românilor care contribuie la ușurarea situației refugiaților în România. Astfel, în perioada următoare, prin Programul Național Cantus Mundi, Corul Madrigal va înterprinde mai multe acțiuni la nivel național dedicate copiilor din centrele amenajate pentru refugiați pe teritoriul nostru.

Specialiștii și formatorii Madrigal și Cantus Mundi pregătesc o serie de ateliere interactive de comunicare prin muzică și mișcare și educație muzicală, în cadrul cărora vor lucra împreună cu copiii și adolescenții din familiile găzduite în România.

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 59 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.680 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top