Now Reading
Pacala s-a nascut roman

Pacala s-a nascut roman

Revista Psychologies

Duminica, pe 7 aprilie, Pacala insusi i-a invitat pe toti “consatenii lui” la o mare serbare campeneasca, in decorul viu al Muzeului Satului. Amfitrionul seriei de evenimente, este simbolul istetimii la romani, intretine buna dispozitie si spiritul viu.

 

PROGRAM

• Spectacol de teatru pentru copii – Pacala in satul lui

• Zurli – spectacole pentru copii, plecand de la povesti populare romanesti (Fata babei si fata mosneagului, Punguta cu doi bani, Ursul pacalit de vulpe etc.)

• Ateliere de creatie in aer liber cu ajutorul mestesugarilor:

– Ateliere de lut, in care participantii sa poata crea imaginea lui Pacala din lut si alte obiecte.

– Ateliere de cusaturi populare

– Ateliere de sculptat in lemn

– Ateliere de accesorii traditionale

• Spectacole folclorice pentru publicul larg: muzica si dansuri populare oferite de invitatii lui Pacala si ai Muzeului Satului, ansambluri si artisti populari din diferite zone ale tarii.

 

Timp de o saptamana, in intervalul 1-7 aprilie 2013, Clasa 1e si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” au celebrat Saptamana lui Pacala.

Este un proiect de educatie nonformala care Scopul isi propune sa promoveze valorile culturale romanesti autentice in randul copiilor si tinerilor, aducand in constiinta publica personaje nepretuite din folclorul si traditiile romanesti.

Scopul evenimentului este acela de a revitaliza personajul popular Pacala si snoavele populare care-l au ca protagonist si de a-l populariza in randul publicului de la varstele cele mai fragede. Faptul ca evenimentul “Pacala s-a nascut roman” este deja la a doua editie este o garantie a potentialului acestei manifestari culturale de a se transforma intr-un proiect cu traditie.

Pacala, erou al snoavelor populare romanesti, este cunoscut pentru umorul si istetimea sa, cu care face haz de necaz. Cu totii avem ascunse, sub o masca de naivitate si simplitate, indrazneala si ironie usturatoare, darul de a face haz de necaz chiar si in cele mai grele momente. Cu totii avem in noi un dram de Pacala.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!