CITESTI ACUM
Vacanţa, cel mai important tabiet

Vacanţa, cel mai important tabiet

vacanţa-cel-mai-important-tabiet

Marketingul și creativitatea mă reprezintă în egală măsură, iar hobby-ul legat de experiența călătoriilor îmi condimentează viața într-un mod unic. În vacanțe nu stau nici o zi acasă. În vacanțe sunt cea mai ocupată: să văd locuri noi, să cunosc oameni, să aflu lucruri! Vacanțele înseamnă timpul pe care mi-l permit pentru a-mi hrăni curiozitatea (da, totdeauna sunt foarte curioasă, că deh… așa sunt toate femeile) și pentru a-mi modela personalitatea, în ideea de a deveni mai tolerantă, mai sociabilă, mai iubitoare de tradiții și obiceiuri locale diverse, mai bogată în amintiri.

Călătoria înseamnă spargerea unor prejudecăți

De atât de mult ori am spus că nu vreau să merg în Turcia, încât până și eu m-am plictisit. La un moment dat am cedat doar cucerită fiind de un posibil zbor cu balonul pe deasupra Cappadociei. Vedeam Turcia ca pe un imens all-inclusive, totul plictisitor, chestii ieftine și de calitate îndoielnică.

Cum am ajuns oare să iubesc această destinație în decursul ultimilor ani? Pur și simplu am trecut barierele mentale de a nu mai judeca la prima impresie, de a merge acolo să văd, să simt, să înțeleg propriu-zis cum este această țară, cum sunt oamenii. Iar Cappadocia este acum în preferințele mele de vacanță! Natură, canioane superbe pe care le poți explora la pas, istorie, orașe cu mai mult de șapte etaje construite sub pământ, hoteluri de vis săpate în stâncă (Fairy Chimneys), mâncare delicioasă, oameni extrem de primitori, infrastructură foarte bine pusă la punct, ghizi locali profesioniști. Dacă punem deasupra un zbor cu balonul și hammam-ul autentic – ce ți-ai mai putea dori de la o vacanță? Magie!

De ce Cappadocia?

Aici, atmosfera e de vis, ireal de frumoasă. Simți că pășești într-o poveste în care totul este acolo special pentru a te face să te simți bine. Cappadocia este o adevărată comoară naturală, cu forme carstice nemaiîntâlnite, cu un peisaj în continuă schimbare, un tărâm minunat ce merită explorat în cele mai mici detalii. Cappadocia nu este o destinaţie în care vii să te odihneşti, pentru că pur şi simplu nu poţi sau mai degrabă e păcat să leneveşti. Nu sunt de ratat: Cetatea din Üçhisar, oraşul fantomă de la Çavuşin, meşteşugarii din Avanos, călugării împietriţi de la Paşabağ, Devrent Valley – tărâmul imaginaţiei, hornurile de lângă Ürgüp. Oferă-ți neapărat și o seară cu dans în Göreme!

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!