CITESTI ACUM
Una dintre cele mai bune interpretari ale spectaculosului “Reqviem” de Verdi, cu dirijorul Antonio Pappano la pupitru, in Festivalul Enescu

Una dintre cele mai bune interpretari ale spectaculosului “Reqviem” de Verdi, cu dirijorul Antonio Pappano la pupitru, in Festivalul Enescu

Revista Psychologies

Antonio Pappano, un dirijor aflat in top zece cei mai bine cotati muzicieni ai lumii, director muzical al celebrei Royal Opera House din Covent Garden, unde a inregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu, va dirija in Festivalul Enescu una dintre cele mai bune orchestre ale lumii, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia peste exact o luna.

Pe 12 septembrie 2013, Festivalul International „George Enescu” aduce pe scena Salii Mari a Palatului o interpretare rara a “Reqviem”-ului de Giuseppe Verdi, considerata de catre critici una dintre cele mai bune existe in lume in acest moment.

Dirijorul Antonio Pappano va urca pe scena Salii Palatului alaturi de Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia al carui director este din anul 2005.

Nascut in 1959 la Londra din parinti italieni, dirijorul Antonio Pappano amesteca in atitudinea sa, cu farmec, inflacararea latina si umorul uscat, englezesc. In adolescenta, in perioada sederii familiei in Statele Unite, Antonio Pappano a studiat pianul cu Norma Verrilli, profesoara si patroana unui magazin de piane din Connecticut, o mare infuenta in viata sa, dupa cum avea sa povesteasca dirijorul. Tatal lui Antonio, Pasquale, si-a descoperit vocea in copilarie – obisnuia sa cante „Ave Maria“ intr-o biserica din sudul Italiei – si a visat sa studieze muzica.

A absolvit cursurile prestigosului Conservator de la Milano fiind, in paralel, managerul unui restaurant ca sa se poata intretine. S-a stabilit la Londra, unde a inceput sa lucreze ca profesor de canto in West End. Inca de la varsta de 10 ani, Antonio Pappano isi insotea tatal la orele cu studentii. La 21 de ani, pleca deja la New York pentru a studia repertoriul propriu. Urmau Barcelona, Chicago si Frankfurt. In numai cinci ani, la varsta de doar 26 de ani, tanarul Pappano devenea asistentul celebrului dirijor Daniel Barenboim, la Beirut. La 30, ajungea directorul muzical al Operei din Norvegia; la 42 – al Operei Regale din Covent Garden – cel mai tanar director pe care institutia il avusese in ultimii 47 de ani.

Infiintata in 1908, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia a fost dirijata de mari personalitati ale epocii: Mahler, Debussy, Strauss si Stravinski s-au aflat la pupitrul ei. Intre 1983 si 1990, Leonard Bernstein i-a fost Presedinte Onorific. Orchestra si Corul au interpretat peste 14.000 de concerte. In anul 2009, inregistrarea operei pucciniene „Madama Butterfly“ pentru EMI sub bagheta lui Antonio Pappano, a castigat un Premiu Grammy, echivalentul unui Oscar pentru muzica clasica.

Concertul sustinut de Antonio Pappano cu Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia va fi cu casa inchisa, insa mai poate fi vazut in transmisie live la Grand Cinema Digiplex.

Tot pe 12 septembrie, veti putea asculta in cadrul Festivalului „George Enescu” un regal cu cele mai frumoase concerte pentru pian de Beethoven. Concertul Nr. 1 pentru pian si Concertul Nr. 5, renumitul “Imperial” vor rasuna la Ateneul Roman, in interpretarea unuia dintre cei mai talentati pianisti austrieci ai momentului, Rudolf Buchbinder, absolvent al prestigioasei Vienna Academy of Music.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar publicul il poate urmari in transmisie live in sala de cinema, pentru prima data in istoria Festivalului, la Grand Cinema Digiplex.

De asemenea, in Festival, publicul de la Sibiu va putea asculta, pe 12 septembrie, un concert extraordinar, avandu-l ca solist pe cunoscutul si iubitul violonist roman Alexandru Tomescu. Acesta va interpreta alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl.

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!