Now Reading
Violonistul roman Razvan Stoica in semifinala Concursului New Talent de la Bratislava

Violonistul roman Razvan Stoica in semifinala Concursului New Talent de la Bratislava

Revista Psychologies

Vineri, 4 octombrie, de la ora 21, Radio Romania Muzical transmite in direct semifinala prestigiosului concurs New Talent de la Bratislava, in care evolueaza si violonistul roman Razvan Stoica, propus in aceasta competitie de Radio Romania Muzical.

 

In cazul in care violonistul Razvan Stoica va ajunge in finala competitiei, Radio Romania Muzical va transmite in direct si acest concert, programat luni, 7 octombrie, de la ora 21.

New Talent este cea mai importanta competitie pentru tineri instrumentisti intre 18 si 28 ani derulata sub semnul Uniunii Europene de Radio. Anul acesta, in competitie s-au inscris 23 de concurenti, Razvan Stoica fiind unul dintre cei 8 semifinalisti anuntati in 30 aprilie 2013.

Unicul post de radio romanesc dedicat muzicii clasice il recomanda pe Razvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii romanesti.

Violonistul Razvan Stoica (26 ani) a studiat la Liceul de muzica „George Enescu” din Bucuresti si la Conservatorul Regal de Muzica din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert.

Are in palmares aproape 30 de premii nationale si internationale. Din 2009, Razvan Stoica canta pe o vioara Stradivarius din 1729, pe care a castigat-o la o competitie desfasurata la Salzburg, la care Razvan a avut 170 de contracandidati.

Inregistrarile propuse spre ascultare juriului concursului New Talent de la Bratislava au fost realizate de violonistul Razvan Stoica in compania surorii sale, pianista Andreea Stoica, in studiourile Radio Romania (februarie 2013) si au fost difuzate la Radio Romania Muzical in 22 martie 2013, in cadrul emisiunii „Interpreti de ieri si de azi”, editie arhivata la adresa http://www.romania-muzical.ro/emisiuni/es.shtml?sh=290&ed=49141&arh=1&y=2013

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!