Now Reading
Interviu cu Albertina Ionescu, prezentatoarea jurnalului de stiri de la TVR1

Interviu cu Albertina Ionescu, prezentatoarea jurnalului de stiri de la TVR1

Revista Psychologies

Albertina Ionescu Lungu


Va rugam sa va autocaracterizati in 5 substantive si 5 adjective.

  • suflet, femeie, jurnalista, cititoare, atleta;
  • ambitioasa, meticuloasa, politicoasa, eleganta, inteligenta.

Ce iubiti cel mai mult pe lume? (o calitate, un lucru, etc, nu o persoana)
–  Perseverenta, da… perseverenta. Sunt un om decis si rabdator, care cauta intotdeauna motivatiile puternice si care are puterea de a împinge lucurile dincolo de propriile limitele, care continua sa mearga mai departe chiar si cand totul pare in zadar, pentru ca numai depasindu-ti propriile bariere te poti bucura cu adevarat de esenta lucrurilor.

Intotdeauna caderea si sentimentul esecului ne vor impinge spre mai departe si doar asa vom simti ca putem cuceri lumea.

Ce detestati cel mai mult?
–  Detest minciuna. Nu ma impac cu ideea ca trebuie sa minti pentru a infasura un adevar intrucat fructele minciunii vor fi intotdeauna otravitoare, se vor intinde pretudindeni si vor contura un spatiu nesigur, de incertitudine. Atasarea de adevăr nu este întotdeauna comoda pentru oameni iar minciuna asigura uneori confort si siguranta dar a supravietui prin minciuna este un drum atat de periculos.

Albertina Ionescu Lungu


Ce personaj feminin din istorie admirati cel mai mult si de ce?

–  Ioana d’Arc, marea eroina a Frantei, este pentru mine o figura reprezentativa, una dintre cele mai captivante si mai misterioase personalitati din istorie, o fata de nici 19 ani care a reusit sa schimbe istoria unei tari. Figura ei a ramas un simbol de-a lungul secolelor, plin de semnificatii, fara a ne arata insa intru totul misterul.

Sunteti o persoana implicata in ecologie?
–  Curentul eco a devenit, din pacate, un trend si nu o realitate palpabila. Consider ca natura ne va arata intotdeauna ceea ce trebuie sa facem iar semnele sunt mai mult decat evidente astazi. Ne aflam la un moment de rascruce in aceasta relatie de interdependenta natura-om. Nu sunt implicata in actiuni „de masa” din acest punct de vedere, m-am rezumat deocamdata la actiuni individuale dar nu voi ezita sa ma implic si mai mult atunci cand voi fi solicitata, sper fara o mediatizare excesiva.

Sunteti o iubitoare de natura sau mai curand de peisaj urban?
–  Sunt indragostita de natura si de tot ce tine de ea dar, cu siguranta, alternanta dintre cele doua imi confera echilibrul mental perfect. Munca la birou, cu tensiunile ei, sunetul ametitor al orasului si viteza cu care se deruleaza viata, ma imping intotdeauna catre o oaza de liniste. Uit de telefoane, renunt la pantofii cu toc si ma plimb desculta prin padure, respir aerul proaspat si ma deconectez. Iubesc libertatea mentala.

Va intereseaza psihologia?
–  Natura psihicului si viata sufleteasca vor constitui intotdeauna subiecte de controversa pentru noi. Psihologia cauta raspunsuri si, prin intermediul ei, ne este accesibila cunoasterea de sine, sub toate formele ei, însa, daca patrunzand in esenta trairilor interioare, cautand în continuu justificari si explicatii logice, nu cumva trairile iti sunt redimensionate iar lucrurile ti se vor goli de farmecul lor firesc.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top