Now Reading
Dependența de tehnologie și rețelele de socializare cu Ana Maria Iordache și Mihai Copăceanu

Dependența de tehnologie și rețelele de socializare cu Ana Maria Iordache și Mihai Copăceanu

Simona Nicolaescu

Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitații săi, Ana Maria Iordache și Mihai Copăceanu.

Trăim într-o lume în care petrecem tot mai mult timp în fața telefonului/ calculatorului, dând scroll pe rețelele de socializare și verificând de multe ori obsesiv emailurile și notificările. În cadrul emisiunii vom discuta despre efectele acestor dependențe și soluții pentru a trăi cu aceste forme de conectare într-un mod sănătos.

Ana Maria Iordache este psihiatru și psihoterapeut de orientare psihanalitică, lector asociat FROPP (Fundaţia Româno-Olandeză de Psihoterapie Psihanalitică) și are formare în Compassionate Inquiry cu Gabor Mate, o metodă integrată de abordare a traumei și adicțiilor. Face parte din echipa Clinica Color Mind, prin intermediul căreia au creat programe specializate în tratamentul dependențelor, individualizate, atent calibrate, care se adresează omului ca întreg, tot aici a dezvoltat primele programe de diagnostic dual, dedicate acelor pacienți care au o dependență asociată cu o altă tulburare mentală importantă.

Mihai Copăceanu Ph.D. este psiholog, doctor în științe medicale, specialist în adicții și cadru didactic universitar. A aprofundat studiile de psihologie prin burse de cercetare la Universitatea din Bologna și ulterior la Colegiul Balliol (Universitatea din Oxford). La Londra, a absolvit un program masteral în adicții la Institutul de Psihiatrie (King’s College London). A publicat patru cărți, ultimele două fiind dedicate strict dependenței „Dependența Sexuală” (Ed. Medicală, 2018) și „Drogurile – o carte obligatorie” (Ed. Eikon, 2018). În 2020, a contribuit la o colecție de articole centrată pe fenomenul Facebook „Viața pe Facebook. Dau like, deci exist” (Ed. Polirom, editor Cristina Hermeziu). A dezvoltat cercetări cu adolescenții despre efectele dependenței de substanțe și noile tipuri de dependențe (rețele de socializare).

Le mulţumim partenerilor noştri OneShot pentru Master Image, XpertBeauty pentru Master Make-up şi Vivre pentru recuzită.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top