Now Reading
ASMR: Sunetele „orgasmului cerebral”

ASMR: Sunetele „orgasmului cerebral”

Revista Psychologies
ASMR-sunetele-orgasmului-cerebral

Şoapte, foşnet de hârtii, bătăi uşoare de degete pe diferite suprafeţe… De câţiva ani, AMR, această surprinzătoare tehnică de relaxare, strânge milioane de fani pe Youtube. Vă invităm să descoperiţi în ce fel aceste sunete le creează o stare de bine şi sunteţi şi dumneavoastră, ca ei, la fel de sensibili.

O baie de sunete anti-stres

Timp de 13 minute, vocea unei vloggeriţe vă va şopti la ureche, va respira sau plescăi din buze, îşi va atinge unghiile de microfon, totul pentru a vă relaxa. Surprinzător? Nici măcar nu mai e o noutate!

Cunoscute sub denumirea de ASMR – sau Autonomous Sensory Meridian Response (adică Răspunsul Senzorial Autonom al Meridianului) – aceste înregistrări au fost create pentru a vă pune la încercare conexiunile nervoase şi cerebrale prin intermediul stimulării auditive. AMR-iştii se înregistrează sau filmează stând foarte aproape de microfon, în timp ce reproduc sunete din cotidian care provoacă ascultătorului (sau privitorului) o serie de furnicături euforice sau relaxante. Un fenomen al web-culturii, ASMR a apărut în 2010 în Statele Unie datorită lui Jennifer Allen, creatoarea termenului şi a primei pagini omonime (astăzi, pagina ASMRofficial numără peste 67.000 adepţi).

citește continuarea în ediția specială Psychologies: Împreună

Un articol de Gabrielle Devose

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top