Now Reading
Ce tip de yoga alegi?

Ce tip de yoga alegi?

Revista Psychologies

Cum iti imbogatesti spiritualitatea


Prioritatea ta:
cultivarea entuziasmului, a bunavointei si ameliorarea relatiilor cu ceilalti.

Reteta: un loc preponderent este acordat meditatiei si discursului filosofic. Pedagogia leaga in permanenta nivelurile psihice, psihologice si spirituale.

Holistica: kundalini yoga (energia vitala) in sanscrita, creste potentialul creativ, uneste lucrul static sau dinamic; tehnici respiratorii adesea foarte sofisticate, relaxare si meditatie, cantata sau nu. Este revigoranta.

Vesela: anusara yoga celebreaza natura divina cu actiunile noastre de buna dis-pozitie. Destul de tonic si preocupant in ceea ce priveste pozitia corpului, cursul (care integreaza cantece, discutii, sfaturi) este axat pe o tema anume si se dedica dezvoltarii respectului de sine si respectului fata de celalalt. Este valorizanta.

Moderna: jivamuktiyoga, creata de practicantii din New York, se axeaza pe o tema din viata cotidiana („Relatia mea cu violenta“, „Cum sa nu mintim“ etc.). Lectura unor texte yoghine, cantatul si ascultarea muzicii permit concentrarea asupra acestor aspecte. Totusi se bazeaza pe ashtanga si ramane, deci, foarte fizica. Este iluminatoare.

Inaltatoare: karma yoga (yoga pentru serviciu) se dedica acelor actiuni dezinteresate si se practica atat in sala, cat si in viata cotidiana; bhatki yoga (yoga dragostei si a compasiunii) insista pe ritualuri sacre; jnana yoga (yoga cunoasterii si a intelepciunii) foloseste posturile si contemplarea. Toate permit practicarea unui stil de yoga pur, esential in ashram-uri si in centrele spirituale.

Editare de Andreea Radulescu

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top