Now Reading
Cercurile terapeutice pentru femei

Cercurile terapeutice pentru femei

elena-carmen-ţuca
cercurile-terapeutice-pentru-femei

„Lasă-ți încălțările la ușă și cu picioarele goale pășește pe Pământ, conectându-te cu Mama Pământ! Un cerc de femei este cea mai puternică forță cunoscută de umanitate. Dacă ai un cerc de femei, îmbrățișează-l! Dacă nu ai încă unul, caută-l! Dacă găsești un cerc de femei căruia să i te alături, acolo vei descoperi binele și divinul din el. Păstrează-l! Iubește-l! Aratătă-te așa cum ești! Dă-le voie să curgă lacrimilor tale pe care le-ai reținut atâta timp! Dă-ți voie să te înalți fără frică și să te iubeșți cu blândețe! Se vor produce transformări în ține. Fiecare părticică din tine va resimți magia cercului, doar dacă o vei permite.” (Jeanette LeBlanc)

Femeile s-au întâlnit întotdeauna în cercuri pentru a se susține, pentru a se încărca cu putere, pentru a împărtăși și pentru a se hrăni emoțional una pe cealaltă. Însă, din păcate, de-a lungul timpului această practică s-a pierdut. Nevoia tot mai mare ca acestea să se reconecteze una la cealaltă și la energia feminină universală, a dus la apariția, din ce în ce mai mult, a cercurilor terapeutice pentru femei.

Grupul terapeutic este diferit de o întâlnire a fetelor. Acesta este tot o întâlnirile, însă a inspirațiilor, a sufletelor. Este o întâlnire cu însăși energia feminină în starea ei cea mai pură. Atunci când mai multe femei se adună în același loc, se potențează trezirea înțelepciunii ancestrale ce este adormită în fiecare dintre ele. Mai mult decât atât, reconectarea cu suratele tale îți redă puterea și potențează eforturile tale de a ajunge la adevărată ta esență. Totul se va întâmplă în energia susținătoare a celorlalte femei care participă alături de tine. Tu vei fi martora transformării lor, iar ele vor fi martorele devenirii tale.

A face parte dintr-un grup este ea însăși o experiență transformatoare pentru orice femeie. Experiența mea ca psihoterapeut, m-a făcut să înțeleg că în lucru pe probleme legate de feminitate este mult mai eficient cercul terapeutic pentru femei decât terapia individuală. Pentru că o parte din vindecarea rănii feminității este să faci parte dintr-un grup terapeutic în care participantele sunt doar femei. De-a lungul istoriei, acestea au fost considerate ființe inferioare, fiind reduse la tăcere. Astfel, prin intermediul acestor grupuri, este împlinită nevoia de a aparține, de a fi văzută, de a fi înțeleasă, de a fi auzită, de a fi susținută, de a fi ascultată fără să fii judecată. Atunci când se creează un grup, un cerc de femei, ia naștere un întreg. Nu mai există eu și tu, eu și voi. Există doar noi, împreună.

A face parte dintr-un  grup terapeutic pentru femei are o serie de beneficii, dintre care cele mai importante sunt urmatoarele:

  1. Îți amintește că ești om și că e în regulă să simți.

Într-o lume în care rațiunea e la mare căutare, iar emoțiile sunt considerate ca fiind un punct slab, un cerc terapeutic pentru femei e un adevărat balsam pentru sufletul tău. Ascultând provocările cu care se confruntă celelalte participante, suferințele, bucuriile, dorințele lor, toate acestea trezesc în tine anumite trăiri. E ca și cum, îți reamintește că este în regulă să simți. Te ajută să intri în stadiul de receptivitate, care este atât de specific femeilor. Iar atunci când îți dai voie să simți, te conectezi la însăși viață. Pentru că doar cel care este viu poate să simtă.

  1. Te sincronizează cu ciclurile naturii și îți reaminteşte să ai grijă de tine.

Ciclurile lunii, ciclurile anotimpurilor, toate sunt integrate în corpul unei femei. Însă, într-o lume a vitezei, puține sunt cele care țin cont de ciclurile naturii. Atunci când ești în conexiune cu alte femei, înveți să te recalibrezi și să te racordezi la energia feminină. Pentru că ești în mijlocul altor surate de ale tale, îți este mai simplu să conștientizezi dacă ești într-o fază activă sau, din contră, ar fi mai bine să te odihnești și să o iei mai încet.

De exemplu, dacă simți nevoia să susții alte femei pentru ca ele să poată să renască, ești în faza de primăvară. În aceeași etapă de primăvară ești și atunci când implementezi noi proiecte pentru tine.

În schimb, când simți nevoia de odihnă, ești în anotimpul verii, pentru că soarele vieții tale este mult prea arzător și ai nevoie de o pauză ca să te poți echilibra. Dacă simți că trebuie să le inspiri pe suratele tale, ești în faza de toamnă, când prin recolta vieții tale amintești și altor femei că pot să ajungă în acest stadiu.

Iar când ai nevoie să fii hrănită emoțional, ești în etapa de iarnă, când ai nevoie să acumulezi noi resurse pentru a reintra în forță în ciclul vieții.

Astfel, învățând să conștientizezi în ce anotimp interior te afli tu, onorezi schimbarea narurală ce are loc în corp.

  1. Are efect benefic asupra corpului.

Cercurile de femei sunt o sursă de Oxitocină. Oxitocina este hormonul iubirii care ajută să activezi odihna, digestia, sistemul imunitar, reduce stresul, te ajută să te simți înrădăcinată și în siguranță.

Faptul că pentru câteva ore toate activitățile tale se suspendă și ești în contact cu tine și te racordezi la energia feminină și te simți văzută, acceptată, ascultată, susținută, toate acestea îți hrănesc sufletul de femeie.

  1. Te ajută să îți asumi propria viață.

Când ești împreună cu alte femei, se trezește activ natura feminină, acea parte din tine care poate fi extinsă dincolo de sinele nostru limitat. De aici, poți activa resurse nesfârșite de creativitate și inspirație. O femeie puternică nu cea care și-a dezvoltat atribute specifice masculinității, ci aceea care este conștientă de feminitatea ei. Puterea unei femei nu vine din faptul că e independentă. Puterea acesteia provine din faptul că se poate abandona total misterului din propriul ei suflet.

Fiind în contact cu înțelepciunea feminină, îți este mult mai ușor să descifrezi legile Universului și să îți asumi propria viață, propriile decizii, acceptând că ești responsabilă de felul în care decurge viața ta.

În cadrul cercurilor terapeutice pentru femei pe care ți le propun,  se folosesc tehnici din art-terapie, meditații ghidate, curățări energetice ale uterului, se lucrează cu corpul prin belly dance-ul sacru și se utilizează tehnici psihoterapeutice specifice lucrului pe feminitate.

Astfel, ca urmare a participării la cercul terapeutic destinat lucrului pe feminitate:

  • te împrietenești cu corpul tău pe care de multe ori ai vrut să îl ascunzi din diferite motive,
  • te eliberezi de rușinea toxică care ți-a fost transmisă din generații în generații,
  • te eliberezi de emoțiile neexprimate din corpul tău și aduci un nou flux de energie prin intermediul belly dance-ului sacru,
  • înveți să îți gestionezi emoțiile astfel încât ele să devină o sursă de putere pentru tine,
  • înveți tehnici de respirație prin care să îți activezi energia feminină,
  • descoperi diferite modalități de curățare energetică a uterului (este zona în care se adună toate traumele, toate emoțiile neexprimate, în care rămân stocate fostele relații),
  • te  reconectezi la energia creativă,
  • îți recapeți vocea având curajul să îți spui propriul adevăr, propria poveste,
  • înveți să setezi limite sănătoase în relațiile cu ceilalți, să spui „Nu!”,
  • înveți să ai relații sănătoase.

„Cercurile formate din femei trimit unde de iubire care te susțin atunci când te simți slăbită și cântă alături de tine, atunci când te simți puternică!”, spune Sark. Alătură-te și tu unui astfel de cerc, serbând că ești într-un corp de femeie și învățând cum să te conectezi la energia feminină, energia creatoare a Universului!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top