Now Reading
Cum poți amenaja o bucătărie open-space

Cum poți amenaja o bucătărie open-space

Revista Psychologies
cum-poți-amenaja-o-bucătărie-open-space

Poți pregăti cina în timp ce iei un aperitiv cu prietenii sau poți găti în timp ce copiii se distrează jucându-se în sufragerie, chiar sub ochii tăi. Bucătăria deschisă sau open-space a devenit una dintre cele mai populare soluții pentru camera de zi. De obicei, mulți nu iau în calcul această opțiune, din dorința de a evita mirosurile degajate în urma gătitului. Azi, hotele de înaltă tehnologie mai dau o șansă bucătăriilor open-space. Iată câteva lucruri importante de știut pentru a amenaja o bucătărie deschisă. 

Mobilier și electrocasnice

Fiind open-space, tot ce se află în bucătărie este vizibil în restul casei. Este important să alegi cu mare atenție materialele și finisajele bucătăriei. Investește într-o mobilă de calitate, care să continue vizual în mod natural designul din camera de zi. Alege un blat de lemn sau de piatră. Electrocasnicele încorporabile (frigider, cuptor, plită) sunt soluția ideală atât vizual, cât și în crearea unui stil coerent al camerei. Alege o chiuvetă încastrată în blatul de lucru, pentru a evita senzația de supraîncărcare a bucătăriei. Există o gamă largă de modele de chiuvete, alege-o pe cea potrivită stilului bucătăriei tale. Pentru aparatura mică, ia în considerare potrivirea ei cu decorul bucătăriei (culoare, estetică etc.). Alege să delimitezi bucătăria de camera de zi prin pardoseli diferite, pentru a crea ideea de spații cu funcționalități variate. Așa cum camera de zi are anumite accente decorative, bucătăria ta are și ea nevoie de asta. Folosește o faianță interesantă, nu contează că este mozaic sau majolică, important este să fie punctul forte al camerei. O alegere mai îndrăzneață ar fi să optezi pentru un tapet lavabil cu un model interesant. 

Insula de bucătărie

Înainte de a opta pentru o insulă de bucătărie, ia în considerare utilitatea ei. Alege una care să îți ofere spații de depozitare suplimentare, pe partea dinspre bucătărie, iar pe partea dinspre camera de zi, un loc de luat masa. Dacă spațiul nu permite alegerea unei insule, optează pentru un model de bar îngust sau chiar o masă mai lungă și îngustă, pentru a aduce acel element care să facă ruperea între zona camerei de zi și cea a bucătăriei. 

Iluminatul

Chiar dacă este un spațiu deschis, bucătăria are nevoie de propriile ei lumini. Instalează spoturi încorporate sub dulapurile suspendate, sunt lumina ideală pentru blatul de lucru. Folosește suspensii deasupra barului sau a insulei de bucătărie. Sunt funcționale, dar pot deveni și un element de decor important. 

Mirosuri și zgomot

Unul dintre riscurile unei bucătării deschise sunt mirosurile care se pot răspândi în toată camera de zi în timpul gătitului. Soluția ideală este să achiziționezi o hotă performantă. În afară de mirosuri, trebuie să te gândești cu atenție la limitarea poluării fonice. Sunt recomandate aparatele de uz casnic mai silențioase, mai ales dacă vorbim despre mașina de spălat vase și hotă. Așadar, informează-te și alege soluția cea mai potrivită pentru bugetul tău personal. 

Plante verzi

Nu ezita să folosești plante pentru a da o notă de căldură bucătăriei tale. Mai ales cele depoluante sunt un adevărat atu, pentru că absorb anumite componente nedorite din aerul emis în urma gătitului. Planta păianjen, pothos, crinul păcii, dracaena sau filodendronul sunt ideale. Sunt ușor de îngrijit, decorative și funcționale. 

A trecut ceva timp de când bucătăria a încetat să mai fie doar o cameră izolată de restul casei tale. Azi bucătăria open-space revizuiește complet codul tradițional de decor, pătrunzând în inima camerelor de zi și devenind la fel de elegantă, versatilă și, mai ales, plină de viață.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top