Citești
Cum să organizezi o seară de poker reușită

Cum să organizezi o seară de poker reușită

Revista Psychologies
cum-să-organizezi-o-seară-de-poker-reușită

Unul dintre cele mai populare jocuri de cărți, pokerul este activitatea preferată a multora dintre noi. Pentru că nu este întotdeauna la îndemână să mergem într-un cazino pentru a ne bucura de atmosfera plină de adrenalină a unui joc de cărți, putem organiza o seară de poker chiar la noi acasă.

Dacă planifici să fii gazda unui astfel de eveniment, tot ce trebuie să faci este să-ți chemi prietenii și să te asiguri că îți pregătești casa pentru o seară distractivă de joc. Dacă însă vrei să te bucuri de poker online, nu rata niciun cod bonus Maxbet care îți poate crește șansele de câștig.

De la a obține atmosfera perfectă până la a pune la punct toate detaliile legate de joc, iată cum poți aduce emoția pokerului de cazino în sufrageria ta.

1. Planificarea

Dacă ar trebui să rezumăm acest ghid în două cuvinte, acestea ar fi: planifică totul. Fă-ți o listă a tuturor aspectelor pe care este nevoie să le ai în vedere. Cu cât ești mai organizat, cu atât vor crește șansele de a avea parte de o seară reușită în compania prietenilor.

Există mai multe lucruri care trebuie planificate, inclusiv mâncarea, pe cine și câte persoane să inviți, ce tip de jocuri se vor juca și alte elemente esențiale care trebuie pregătite în avans. Planificarea atentă este cheia succesului. Un lucru important de luat în considerare este dacă vreunul dintre oaspeții tăi au nevoi speciale. Unele exemple ar putea include prepararea unor gustări alternative pentru invitații care ar putea avea diverse alergii alimentare. Lucrurile mici pot face diferența dintre o experiență uimitoare pentru prietenii tăi sau ultima dată când răspund vreodată invitației pentru un eveniment organizat de tine.

format-joc

2. Stabiliți în avans formatul jocului

Asigură-te că toată lumea știe exact ce joc veți juca cu mult înainte de data evenimentului. Veți juca doar Texas Hold’em? Va fi un joc mixt sau unul la alegerea dealerului? Va fi strict un joc cash sau un turneu? Indiferent la ce variante rămâneți, asigură-te că ești pregătit în avans.

Află exact care este nivelul de buy-in și cât valorează fiecare cip. Furnizează o listă a acestor informații și afișează-le lângă masă.  Te vei asigura astfel că toți participanții la joc cunosc cu exactitate regulile și că nu se vor crea confuzii.

3. Gândiți mizele în avans

Indiferent dacă prietenii tăi sunt jucători profesioniști sau joacă doar în scopuri recreative, asigură-te că mizele sunt potrivite pentru fiecare în parte. Trebuie să ai o idee bună despre toleranța lor în a pierde bani. Amintește-ți că faci acest lucru pentru a întări legătura cu prietenii, nu pentru a crea o ruptură între ei.

Asigură-te că scenariul cel mai rău este tolerabil pentru toată lumea și setează buy-in-ul suficient de mare pentru a-l face interesant. Ce este foarte important, nu seta niciodată taxe de participare. În afară de faptul că este ilegal, este și un lucru extrem de nepoliticos. În schimb, ai putea cere tuturor să aducă o gustare sau o băutură.

4. Pregătește gustări și băuturi

Dincolo de ceea ce este necesar pentru a juca poker, pentru a fi o gazdă politicoasă este util să asiguri invitaților suficiente gustări și băuturi. Cum spuneam anterior, poți ruga invitații să aducă câte ceva, astfel încât sarcina ta să fie mai simplă. Pentru gustări nu este necesar să te complici excesiv. Poți merge pe varianta de chipsuri, snacksuri, alune sau covrigei. Cu cât este mai simplu, cu atât mai bine.

Pentru băuturi, prea multe alegeri pot fi copleșitoare. Spuneți-le invitaților să vă spună care este băutura lor favorită sau pregătește-le un cocktail clasic. Cu toate acestea, asigură-te că ai la dispoziție și câteva băuturi nealcoolice. Aceste variante nu sunt numai pentru cei care nu tolerează alcoolul sau pentru șoferi. Dacă jocul durează pe parcursul mai multor ore, nu este recomandat ca participanții să consume o cantitate foarte mare de băuturi alcoolice deoarece acest lucru le-ar putea lua din capacitatea de concentrare.

muzica

5. Muzica

Decât să te bazezi doar pe discuții de tip chit-chat, asigură un fundal sonor pentru a  îmbunătăți atmosfera jocului. Deși poate fi orice gen de muzică, alege totuși variante nu foarte ritmate, pentru a nu distrage atenția jucătorilor. Platforme precum Youtube sau Spotify au o mulțime de playlist-uri jazzy gratuite, caută ceva care să fie pe placul tuturor.

6. Fii o gazdă bună

Asigură-te că toată lumea se simte bine, dar nu uita nici tu să te distrezi. Este o seară de poker între prieteni și dincolo de câștigarea unui joc, important este să vă relaxați. Nu uita că manierele contează în orice eveniment social. Amintește-ți întotdeauna să întrebi dacă cineva are nevoie de ceva, mai multă mâncare, o altă bere, orice. Nu uita să propui pauze programate pentru a le permite oamenilor timpul să-și întindă picioarele, să discute unul cu altul sau să meargă la toaletă.

Cheia succesului în găzduirea unui eveniment de poker constă în planificarea temeinică și adecvată. Obținând accesorii esențiale, pregătind gustările și băuturi, stabilind reguli de bază și stăpânind o programare consecventă, vei deveni gazda pe care toată lumea o va aprecia.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus
Prinde o reducere o dată în lună! Totul redus cu 30%
ABONAMENTE, CĂRȚI, EVENIMENTE
AGENDE PERSONALIZATE