Now Reading
Legea atracţiei, wellbeing și tehnologie

Legea atracţiei, wellbeing și tehnologie

Revista Psychologies
legea-atracţiei-wellbeing-și-tehnologie

Un citat celebru care ne îndeamnă să reflectăm la comportamentele noastre, atât de des folosit încât este greu să identificăm autorul ne spune că: „acolo unde este atenţia ta, se duce și energia”. Și pentru că ne dorim o viaţă împlinită azi conectăm punctele între fitness și tehnologie cu scopul de a identifica acei factori care să ne aducă succesul dorit.

Cu cât cunoaștem mai mult și orizontul nostru se deschide, cu atât ne dorim să realizăm mai multe și lista noastră de to do crește. Fără să ne dăm seama dezideratul de wellbeing se poate transforma el însuși într-un factor de stres. Indiferent de vârstă, sex, etnie și religie, nimeni nu este imun la consecinţele stresului, statisticile mondiale demonstrând acest aspect.

Ce se întâmplă?

În mare scenariul este unul comun: ne propunem să eliminăm stresul și să trăim sănătos, adăugăm presiunea de a renunţa la câteva kilograme în plus și câteva obiective – numărăm calorii, pași, ore de somn… Primele zile merge strună. Numărăm, suntem fericiţi și începem să simţim rezultatele. Invariabil, pentru că așa este viaţa vine momentul în care apare un factor extern care rupe ritmul. Suntem dezamăgiţi de noi înșine. Cădem din al nouălea cer și… de cele mai multe ori abandonăm.

Cum îndepărtăm stresul?

În management suntem învăţaţi să delegăm. Dar ce faci când nu ai cui să delegi, pentru că nu poţi delega obiectivele tale personale? Din fericire, azi putem delega o mulţime de sarcini aplicaţiilor și device-urilor moderne, care vor ţine numărătoarea pentru tine, vor face analiza, te vor atenţiona când ai pierdut ritmul și îţi vor trimite remindere prietenoase că e timpul să continui. Tu trebuie doar să crezi! Așa funcţionează multe lucruri în existenţa noastră și nu contează cum le numim, poate vei vrea să spui că este legea atracţiei, sau îngerul tău păzitor, mantra personală sau motto… Tu trebuie doar să crezi că și pentru tine va funcţiona sistemul care deja funcţionează pentru sute de mii de alţi căutători ai stării de bine.

Ce poate face FITBIT pentru tine?

Poate că numele este nou pentru tine, sau poate l-ai trecut în categoria de dispozitive de fitness… daaar ai greșit! Pentru că Fitbit Sense este mult mai mult decât atât. Brandul este atât de cunoscut încât când Elon Musk a prezentat Neuralink a spus că este „un Fitbit pe care îl ai instalat la tine în creier”. Fitbit are peste 14 ani de existenţă, peste 100 de milioane de produse vândute la nivel global şi mai bine de 30 milioane de utilizatori activi. Dacă citești recenziile produsului vei descoperi Graalul Sfânt al tuturor dispozitivelor de fitness pentru că:

  • Are design… știu că încep cu cea mai puţin importantă caracteristică, dar cred că e important să îţi placă să folosești ceasul care îţi va fi alături în cea mai extraordinară călătorie de transformare. Și dacă Fitbit Sense nu este suficient de elegant pentru o seară deosebită, poţi continua monitorizarea cu Fitbit Luxe.
  • Este prietenos și se conectează la telefonul tău și vine cu o mulţime de aplicaţii: Îl poţi conecta cu căști bluetooth, poţi asculta playlist-urile de pe Spotify și Deezer sau descărca melodiile preferate direct pe ceas și poţi ieși la alergat fără telefonul mobil. Și desigur poţi prelua mesaje și apeluri de pe telefon.
  • Este un ajutor nepreţuit în monitorizarea activităţii fizice și a acelor simptome care îţi arată dacă ești în zona de stres. Pentru a învăţa să gestionezi mai bine stresul, ceasul îţi oferă zilnic și o notă asupra stării tale generale de bine, luând în considerare mai mulţi factori de la activitatea de peste zi, calitatea somnului sau variaţiile ritmului cardiac. Scorul maxim pe care îl poţi obţine este 100, iar cel minim 1. Cu cât ești mai aproape de 100, cu atât înseamnă că răspunsul corpului la stres este mai bun. Poţi verifica nota obţinută din secţiunea Stress Management din aplicaţia Fitbit.
  • Tot în aplicaţie ai și secţiunea Mindfulness unde poţi seta obiective săptămânale și poţi urmări minutele sau zilele alocate practicilor de relaxare a minţii și corpului.

fitbit-sense

EKG, o funcţie ce poate salva vieţi

Fitbit Sense este primul device Fitbit cu aplicaţie EKG care poate evalua ritmul cardiac pentru a vă preveni dacă aveţi semne de fibrilaţie atrială (FibA), o afecţiune care afectează peste 33.5 milioane de oameni din lume.

Efectuarea unei astfel de analize durează mai puţin de un minut și îţi poate prezenta date extrem de relevante cu privire la ritmul tău cardiac. Chiar dacă nu are valoare medicală, ea poate identifica neregularităţi cardiologice și te poate avertiza atunci când este cazul să recurgi la investigaţii suplimentare. De asemenea, un alt aspect extrem de util este că poţi salva automat un grafic în format PDF al rezultatelor și îl poţi trimite direct medicului pentru interpretare.

Tot pentru monitorizarea sănătăţii Fitbit monitorizează temperatura și saturaţia de oxigen din sânge.

Cu un astfel de ajutor te poţi concentra doar pe activităţile care îţi cresc starea de bine!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top