CItesti acum
Oua fierte cu sos alb

Oua fierte cu sos alb

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 8 oua fierte tari;
  • 1 ceapa mica;
  • 1/2 l lapte;
  • 1 lingura de faina;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 lingura de mustar;
  • sare, piper.

Preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste in untul incins timp de 3-4 minute.

Laptele se pune intr-un castron, se adauga faina si amesteca bine. Amestecat cu ceapa calita in unt, se fierbe 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Se ia de pe foc si se amesteca apoi cu mustarul, folosind telul. Se pun dupa gust sare si piper.

Ouale fierte se curata de coaja, apoi se taie in jumatati si se asaza cate doua (4 jumatati) pe cate o farfurie, cu taietura in sus. Pe deasupra se toarna sosul.

Farfuriile se pot orna cu frunze de salata sau patrunjel verde.

Care este reactia ta?
Frumos
0
În regulă
0
Jucăuș
0
Se poate si mai bine
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

La inceputul paginii