Now Reading
Oua fierte cu sos alb

Oua fierte cu sos alb

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 8 oua fierte tari;
  • 1 ceapa mica;
  • 1/2 l lapte;
  • 1 lingura de faina;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 lingura de mustar;
  • sare, piper.

Preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste in untul incins timp de 3-4 minute.

Laptele se pune intr-un castron, se adauga faina si amesteca bine. Amestecat cu ceapa calita in unt, se fierbe 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Se ia de pe foc si se amesteca apoi cu mustarul, folosind telul. Se pun dupa gust sare si piper.

Ouale fierte se curata de coaja, apoi se taie in jumatati si se asaza cate doua (4 jumatati) pe cate o farfurie, cu taietura in sus. Pe deasupra se toarna sosul.

Farfuriile se pot orna cu frunze de salata sau patrunjel verde.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top