Now Reading
Vinete umplute

Vinete umplute

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 6 portii:

  • 1 1/2 kg vinete;
  • 1/2 kg carne tocata de vita;
  • 2 cepe;
  • 1 ceasca de ulei;
  • 1 ceasca vin alb;
  • 1 ceasca apa;
  • patrunjel verde;
  • branza rasa;
  • sare, piper;
  • sos Bechamel.

Preparare:

Vinetele se taie in doua pe lungime si se indeparteaza cotorul. Interiorul se freaca usor cu sare si se lasa o jumatate de ora la scurs, dupa care se asaza cu fata in jos intr-o tava de aragaz, adaugand o ceasca de apa fierbinte si se tin la cuptor timp de 15 minute, la foc mic.

Intr-o tigaie se pun ceapa taiata julien, carnea tocata, vinul si patrunjelul tocat si se lasa 30 de minute la foc potrivit.

Se scobesc jumatatile de vinete si se umplu cu amestecul prajit in tigaie. Deasupra se pune sos Bechamel si putina branza rasa. Se mai lasa la cuptor timp de 30-40 minute.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top