Now Reading
Zacusca

Zacusca

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 1 kg de vinete;
  • 1 kg de ardei capia sau grasi rosii;
  • 4 rosii;
  • 1 capatana de usturoi,
  •  ulei;
  • sare, piper boabe.

Preparare:

Vinetele si ardeii se coc pe plita sau pe o tabla. Ardeii copti se pun intr-un castron, se presara sare peste ei si se acopera cu un capac: asa se vor curata mai usor.

Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiul curatat si taiat in feliute subtiri.

Rosiile se oparesc, se curata de pielite si se zdrobesc (eventual, se dau prin masina de tocat).

Vinetele si ardeii se curata de pielite, apoi vinetele se paseaza iar ardeii se toaca marunt.

Toate aceste ingrediente se amesteca, se adauga boabe de piper sau alte condimente, dupa gust, si se pun la fiert pana cand compozitia se omogenizeaza si scade. Trebuie amestecat des, ca sa nu se prinda.

In cantitati multiplicate proportional, se poate conserva pentru iarna. Uleiul se va ridica deasupra si va servi ca un sigiliu impotriva aerului si bacteriilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top