Now Reading
Pui cu vin rosu si struguri

Pui cu vin rosu si struguri

Revista Psychologies

Prin conventie, vinul alb merge la carnea alba si peste iar vinul rosu, la carnea rosie. Numai ca regulile sunt plictisitoare. In arta, in viata, in bucatarie, in dormitor trebuie sa fim inventivi pentru ca pasiunea sa reziste rutinei.

Ingrediente:

  • patru linguri de ulei de masline;
  • o ceapa rosie (taiata julien);
  • un catel de usturoi taiat marunt;
  • o cutie de tomate uscate in ulei;
  • patru jumatati de piept de pui taiate felii subtiri;
  • o cana de vin rosu;
  • 225 g struguri negri sau rosii fara samburi;
  • o lingura de zahar (brun, daca ai);
  • sare, piper dupa gust.

Preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie mare, adauga ceapa taiata julien, usturoiul si rosiile si prajeste-le cinci mi­nute, pana se inmoaie.

Adauga feliile de pui, sare, piper si mai lasa-le pe foc alte cinci minute.

Toarna vinul si lasa-l sa fiarba pentru a se intrepatrunde aro­mele. Aco­pera tigaia si mai las-o pe foc vreme de 20 minute, pana se gateste puiul.

Scoate apoi puiul din tigaie. Adauga strugurii si zaharul si lasa-le pe foc cinci minute.

Pune inapoi puiul in tigaie si incalzeste-l.

Strugurii rosii. Cercetarile efectuate au confirmat ca o dieta bogata in flavonoide reduce riscul aparitiei cancerului. Flavonoidele prezente in strugurii rosii sunt cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. Antioxidantii protejeaza celulele impotriva actiunii daunatoare a radicalilor liberi (molecule instabile, care denatureaza functionalitatea celulelor organismului prin alterarea structurii lor atomice).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top