Now Reading
Risotto cu creveti, sparanghel verde si parmezan

Risotto cu creveti, sparanghel verde si parmezan

Revista Psychologies

La o prima citire, nu poti sti ce-o sa iasa. Dar dupa lista de ingrediente, n-are cum sa fie rau. Nu este decat o cale pentru a afla adevarul…

Ingrediente:

  • 70 g orez vialone nano
  • 3 creveti mari
  • 7 bucati de sparanghel verde
  • 25 g de unt
  • sare
  • piper
  • ulei de masline extravirgin (presat la rece)
  • 1 lingurita de coniac
  • 50 g de parmezan
  • 3 bucati de sparanghel verde, pentru sos
  • supa de peste
  • 1 rosie

Preparare:

Cele 7 bucati de sparan­ghel, taiate subtire, se trag la tigaie cu unt cat o nuca.

Intr-o cratita nea­derenta, se pre­gateste parmezanul si se lasa la racit, nu inainte de a fi pudrat cu paprica dulce.

Se scot crevetii din carcasa lor si se trag la tigaie, flambandu-i totodata cu co­niac.

Se pune orezul in tigaie, se pune pe foc, se adauga sparan­ghelul si se coace, udand din cand in cand cu supa de peste.

Celelalte 3 bucati de spa­ran­ghel se taie si se pun in mixer, pana cand rezulta o pasta fluida.

Se asaza pe platou parme­zanul, spa­ran­ghelul mixat si orezul, iar inainte se amesteca cu putin ulei de masline extravirgin.

Se asaza deasupra rosia fara pulpa si crevetii.

Se orneaza platoul cu sparanghel al dente..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top