Now Reading
Sănătate de la fizic, la emoțional: 5 obiceiuri bune pe care le poți integra cu ușurință în stilul tău de viață

Sănătate de la fizic, la emoțional: 5 obiceiuri bune pe care le poți integra cu ușurință în stilul tău de viață

Revista Psychologies
sănătate-de-la-fizic-la-emoțional-5-obiceiuri-bune-pe-care-le-poți-integra-cu-ușurință-în-stilul-tău-de-viață

La fel cum ne ocupăm de sănătatea fizică, este important să avem grijă și de sănătatea mentală. Vrei să transformi un obicei sănătos sau mai multe într-o rutină? Ai ajuns în cel mai potrivit loc, noi îți spunem chiar acum cum poți face acest lucru.

Motivația reprezintă una din abilitățile care țin de inteligența emoțională și care ne poate ajuta să apelăm la pasiune în detrimentul unor recompense externe. Inteligența emoțională este importantă atât în domeniul personal cât și în domeniul profesional deoarece este sinonimă cu înțelegere, gestionare și autocontrol, capacitatea de a face față unor probleme și de a găsi cele mai bune soluții chiar și sub presiune.

Bunăstarea mentală reprezintă o combinație din următoarele elemente:

  • Părerea pe care o ai despre tine însuți, de umanitate și de propria ta viață;
  • Abilitatea ta de a rezolva problemele și de a trece peste dificultățile aduse de viața de zi cu zi;
  • Abilitatea de a stabili relații cu ceilalți și să te implici în mod activ în colectivitate;
  • Abilitatea de a-ți îndeplini obiectivele în viața personală și profesională deopotrivă;

Sănătatea fizică și emoțională este mai accesibilă decât crezi. Ne putem îmbunătăți rutina de viață prin intermediul unor gesturi și obiceiuri simple și să fim mai fericiți fără să schimbăm integralitatea obiceiurilor.

Cinci obiceiuri bune pe care le poți integra cu ușurință în stilul tău de viață

Un somn de calitate. Un somn de calitate reprezintă cheia sănătății fizice și emoționale deoptrivă. Fără un somn reparator, este aproape imposibil să reușim să ne regăsim echilibrul interior. Somnul este vital și important pentru toți. Un somn reparator se traduce prin mersul la culcare la ore rezonabile și încercarea de a nu avea prea multe nopți albe.

Fă mișcare. Practicarea unei activități fizice este ideală pentru bunăstarea noastră. Nu este nevoie să fii un sportiv profesionist, trebuie doar să te activezi și să activezi circulația sanguină. Din moment ce nu ai făcut atâta vreme sport s-ar putea să ai nevoie de un supliment articulații. Mișcarea îți va permite activarea sistemului limfatic în întregime și detoxifierea organismului. Începe cu o plimbare simplă, pur și simplu profită de câteva minute pe zi pentru a face mișcare.

Limitează folosirea ecranelor. Ecranele sunt uneori indispensabile în viața de zi cu zi însă sunt nocive pentru sănătate atunci când sunt folosite în exces. Pe lângă faptul că ne perturbă somnul și atenția, informațiile pe care le cer creierului nostru să le înregistreze reprezintă o veritabilă sursă de stres.

Învață să îți planifici timpul mai eficient. Faptul de a fi mai organizat reprezintă o veritabilă sursă de bunăstare în măsura în care factorii de stres sunt eliminați sau limitați. Să fii mai organizat înseamnă să dispui de mai mult timp pentru tine și, astfel să ai timp și energie pentru a te concentra asupra nevoilor tale reale.

Ai grijă de corpul și spiritul tău. Este important să știi să te asculți, să știi să detectezi semnele pe care corpul tău le trimite atunci când este stresat sau obosit. Introdu aceste gesturi mici dar importante în rutina ta:

  • Hidrateză-ți pielea;
  • Răsfață-te din când în când cu un masaj;
  • Meditează.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top