Now Reading
Secretul pentru a-ți începe ziua în fericire și energie zilnică

Secretul pentru a-ți începe ziua în fericire și energie zilnică

diana-pirje
secretul-pentru-a-ți-începe-ziua-în-fericire-și-energie-zilnică

Se spune că așa cum îți începi ziua, exact așa ea va fi, în aceeași atmosferă și energie!

De aceea, este vital să ai un ritual al tău zilnic prin care să reușești să îți începi ziua în cea mai bună formă!

Iată 5 pași pentru o zi de succes și fericită:

  1. Cinci minute de amintiri pozitive

Creierul este ușor de păcălit – nu distinge diferența dintre impresii reale și fantezie. Găsește două minute de timp liber, ia o foaie și un pix. Descrie în detalii cea mai plăcută impresie/amintire din ultimele 24 de ore și caută să o trăiești din nou.

  1. Cinci minute de scrisoare magică

Scrie câteva cuvinte calde pentru iubitul tău, părinții tăi, prietenul sau colegul tău și urează-le o dimineață bună. Sau poți să le faci un compliment. Efect 2 în 1: te simți o persoană bună și îți întărești relația cu alții. Binele întotdeauna se întoarce.

  1. Trei minute pentru recunoștință

Cel puțin trei săptămâni la rând, în fiecare zi, scrie trei lucruri noi pentru care ești recunoscătoare în viață. Acest lucru va crea o atitudine optimistă și te va ajuta să îți distragi atenția de la gândurile sumbre ale eșecurilor.

Amintește-ți toate lucrurile bune și minunate pe care le ai. Vei învăța să vezi paharul pe jumătate plin, nu pe jumătate gol. O viziune optimistă asupra lumii te va face mult mai fericită.

  1. 10-15 minute pentru energia de dimineaţă

Cu o mică alergare prin parc de la metrou la birou, omori doi iepuri dintr-o dată. Exercițiile energetice, chiar dacă „îți răpesc” 10 de minute pe zi, îți vor umple creierul cu endorfine. Acest val de fericire echilibrează nivelurile de stres și îmbunătățește abilitățile de gândire. În plus, dându-ți puțin timp pentru corpul tău, te concentrezi pe nevoile tale și încurajezi respectul de sine.

  1. Cinci minute pentru meditație

Stai jos câteva minute și adună-ți gândurile, ascultându-ți respirația. Meditația contribuie la concentrarea atenției și face ca lumea să fie mai luminoasă. Conectându-te cu sufletul tău, reușeşti să dobândești echilibru și liniște interioară.

Și un alt sfat pentru a avea o zi minunată: nu-l începe cu lectură, scrisori și mesaje pe rețelele sociale. Dimineața e o perioadă de conștientizare și de planificare. Trebuie să te gândești la obiectivele și sarcinile tale actuale, mai degrabă decât să te împrăștii în zeci de subiecte stabilite de alte persoane.

Care este secretul tău pentru a avea o dimineață bună? Ai vreun ritual propriu după trezire? Dacă nu, cum ar fi să te gândești să îți creezi unul?

aripi-de-feminitate-diana-pirjeNu uita: Ziua bună se cunoaște de dimineață!

Ești motivată să îți creezi o zi minunată?

Mai multe despre acest subiect găsiți în cartea mea, „Aripi de feminitate”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top