Now Reading
TOP 5 device-uri smart care îmbunătăţesc confortul psihic

TOP 5 device-uri smart care îmbunătăţesc confortul psihic

Revista Psychologies
top-5-device-uri-smart-care-îmbunătăţesc-confortul-psihic

Confortul psihologic este esenţial pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a unui individ. În ziua de astăzi, o astfel de stare este destul de greu de obţinut, din cauza stresului, a condiţiilor de viaţă şi, mai ales, a pandemiei care pare că nu se mai termină. Psihologii spun însă că a fi bine cu sine este un rezultat care se poate obţine dacă un individ beneficiază de respect, valorizare şi recunoaştere, în special în primii ani de viaţă.

Pe lângă aceste aspecte care ţin de sfera psihologică, există şi metode mai pragmatice de a spori confortul psihic, mai precis gadget-uri care să contribuie la accentuarea stării de bine, atât în case inteligente, cât şi în locuinţele clasice. Un top 5 al acestora este prezentat în cele ce urmează:

Întrerupătoare cu touch

Unii s-ar putea întreba care este legătura dintre întrerupătoare cu touch şi confortul psihic. Ei bine, secretul constă în modul de a le alege pe cele perfecte pentru orice locuinţă. Aceste întrerupătoare sunt din sticlă şi vin în mai multe culori. Verdele, spre exemplu, este o culoare foarte importantă în psihologie. Se spune despre această nuanţă că are efecte liniştitoare, fiind un adevărat mediator între rece şi cald. Pentru că echilibrează structura somatică cu cea psihică, verdele este recomandat în cazul persoanelor care trec prin diverse tulburări. Pereţii verzi sau accesoriile de această culoare contribuie la starea de bine.

Purificatoare de aer

De calitatea aerului depinde sănătatea tuturor oamenilor. Cu cât acesta este mai pur, cu atât şi organismul va funcţiona în parametri normali. Şi pentru că în ziua de astăzi, din cauza poluării, a traficului şi a supraaglomerării este foarte dificil pentru persoanele din marile oraşe să respire un aer de calitate, există opţiunea unor purificatoare. Cu ajutorul acestora, locuinţa va fi ferită de bacterii, virusuri şi praf, iar oamenii vor avea un somn mai bun, totul reflectându-se într-un confort psihic sporit.

Becuri LED

Aceste becuri inteligente permit selectarea temperaturii de culoare a luminii: caldă sau rece? Mulţi oameni nu ştiu cât de importantă este lumina şi cât de mult îşi pune amprenta nu numai asupra unei încăperi, ci şi asupra stării de spirit.

Lumina caldă variază de la roşu până la gălbui, iar lumina rece de la alb spre albastru. Din acest motiv, iluminatul rece se recomandă acolo unde este nevoie de luminozitate mai multă (magazine, birouri), iar cel cald este de dorit în mediile în care este nevoie de relaxare (în locuinţe).

Telecomandă universală

Confortul psihic merge „mâna în mână” cu cel fizic. Cu hubul ORVIBO Allone se vor obţine ambele, cu siguranţă. Aceasta este o telecomandă inteligentă pentru case smart şi nu numai, prin intermediul căreia se pot controla toate echipamentele cu telecomanda IR (televizor, aer condiţionat, satelit etc) sau cele care utilizează unde radio (întrerupătoare wireless, sistem audio, TV etc).

Boxa portabilă

Un alt device care îmbunătăţeşte starea de spirit este, după opinia dezvoltatorilor în domeniu, boxa portabilă inteligentă wireless RS-WBSL-L7, care dispune de touch, bluetooth, lampă LED RGB, ceas digital, radio şi apelare hands-free. Un astfel de gadget poate contribui la relaxarea şi confortul în propria locuinţă sau în deplasare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top