Now Reading
Tort cu căpșuni și Mysterium Roze Brut Vintage 2017

Tort cu căpșuni și Mysterium Roze Brut Vintage 2017

Revista Psychologies
tort-cu-căpșuni-și-trandafiri

Vinul și mâncarea sunt un mod excelent de a face o călătorie culinară aparte, chiar din confortul casei tale. Odată cu venirea primăverii, ideile și planurile care s-au strâns peste iarnă încep să capete contur și, după lungi pregătiri, își fac curaj să iasă-n lume. Jidvei susţine viaţa cu gust, printr-o experienţă senzorială plină de farmec şi savoare. Alina Dragne, food blogger, şi Costi Drăgan, somelier, vă invită într-o călătorie cu Vin şi Gust în care veţi descoperi preparate culinare savuroase şi vinurile pline de prospeţime din Podgoria Târnave.

PENTRU 10-12 PORŢII

Timp de preparare: 1 oră şi 30 de minute

INGREDIENTE

  • 3 ouă (separăm albușurile de gălbenușuri)
  • 125g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 100g făină, cernută
  • 50g unt, topit și răcit
  • 200ml smântână pentru frișcă, rece, neîndulcită
  • 50g zahăr pudră
  • 2 linguriţe apă de trandafiri
  • 200g căpșuni (sau un mix de fructe roșii: zmeură, coacăze etc.)
  • opţional: boboci de trandafir

PREPARARE

1. Preîncălzim cuptorul la 160° Celsius și pregătim cu hârtie de copt o formă rotundă de tort, cu baza detașabilă.

2. Batem gălbenușurile cu un mixer, împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr și esenţa de vanilie pentru a obţine o compoziţie cremoasă, de culoare galben pastel.

3. Separat, batem albușurile spumă împreună cu zahărul rămas, până când obţinem o bezea tare. Încorporăm treptat gălbenușurile bătute în bezea, apoi adăugăm, treptat, făina cernută și o amestecăm cu o spatulă. La final, punem untul topit.

4. Turnăm compoziţia în forma de tort și coacem timp de 40 minute, în cuptorul preîncălzit.

5. Batem smântâna rece pentru frișcă împreună cu zahărul pudră și apa de trandafiri. Adăugăm în cremă căpșunile tăiate cubuleţe.

6. Când blatul s-a răcit, îl tăiem pe jumătate și punem la mijloc frișca cu fructe. Presărăm deasupra zahăr pudră și decorăm cu fructe proaspete și boboci de trandafiri (opţional).

Tips & Tricks:

  • Puteţi să coaceţi blatul și în tava de cuptor (foaie).
  • Puteţi să nu adăugaţi apa de trandafiri.
  • Puteţi să faceţi altă cremă, pe bază de unt sau cremă de brânză.
  • Putem să adăugăm și dulceaţă.

MYSTERIUM ROZE BRUT VINTAGE 2017 este un vin spumant de culoare roze-somon deschis, cu o perlare deosebit de fină, intensă și persistentă, obţinut după metoda tradiţională din soiul Pinot Noir vinificat în roze. Intensitatea olfactivă delicată îmbină notele primare de fructe roșii, în special cireșe și căpșuni, cu notele fine de tartă și brioșă specifice timpului petrecut pe drojdii fine. Aciditatea ridicată este perfect echilibrată de nivelul de zaharuri reziduale și de generoasa textură cremoasă. Aromele delicate de tartă cu căpșuni și accentele suave de zmeură și cireșe de mai fac din Mysterium Roze Brut un spumant remarcabil.

Conţinut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top