Now Reading
Smart Nutrition lansează ghidul de nutriție „Stil de viață sănătos, zi de zi”

Smart Nutrition lansează ghidul de nutriție „Stil de viață sănătos, zi de zi”

Revista Psychologies
smart-nutrition-lansează-ghidul-de-nutriție-stil-de-viață-sănătos-zi-de-zi

În contextul prevalenței în creștere a obezității în România, clinica Smart Nutrition lansează o carte unică de nutriție – „Stil de viață sănătos, zi de zi”, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească sănătatea și să atingă greutatea optimă. Cartea reprezintă un ghid practic pentru adoptarea unui stil de viață echilibrat, pornind de la identificarea și schimbarea obiceiurilor alimentare incorecte, care favorizează excesul de greutate. Ghidul poate fi parcurs atât independent, cât și însoțit de consultanța specialiștilor de la clinica Smart Nutrition.

Dezvoltată de specialiști ai echipei Smart Nutrition – Anca Nicoiu-Șuteu, psihoterapeut și Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice, cartea Stil de viață sănătos, zi de zi își propune să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra sănătății și stilului alimentar echilibrat. Cititorii vor descoperi mituri nutriționale explicate, vor înțelege conexiunea dintre alimentație și starea emoțională, vor învăța cum să diferențieze între mâncatul emoțional și cel conștient, vor găsi idei pentru gustări sănătoase și multe alte principii care îi vor ajuta să facă alegeri alimentare inteligente și să rupă cercul vicios al fluctuațiilor de greutate.

Pe lângă noțiunile despre nutriție, cartea funcționează ca un ghid nutrițional și terapeutic, oferind suportul necesar în procesul de însușire a unor noi obiceiuri alimentare și schimbare a stilului de viață într-un mod sustenabil. Acesta este structurat pe durata unui an, perioadă în care utilizatorii pot completa îl el informații despre conținutul meselor, starea emoțională și alimentele consumate în exces.

Astfel, ghidul oferă instrumentele necesare pentru a identifica emoțiile și situațiile care duc la mâncatul emoțional, a dezvolta auto-disciplina prin stabilirea meselor și a unor obiceiuri alimentare și a găsi un echilibru între reguli și permisiuni. Cititorii vor înțelege mai bine propriul stil alimentar, vor identifica obiceiurile nesănătoase și își vor dezvolta abilitățile necesare menținerii unui stil de viață sănătos pe termen lung.

„Motivația de a scrie această carte a apărut în urma interacțiunii cu pacienții clinicii, observând obiceiurile și greșelile lor în ceea ce privește alimentația. Cartea Stil de viață sănătos, zi de zi prezintă într-un mod structurat noțuni esențiale despre nutriție și practicile dezvoltate și perfecționate de specialiștii noștri, cu rolul de a sprijini pacienții în procesul de transformare a dietei și stilului de viață. Am dorit ca această carte să fie un ghid accesibil pentru publicul larg, oferind suportul necesar celor care doresc să-și schimbe obiceiurile alimentare care conduc la probleme de greutate și să fie mai sănătoși. Totodată, acest material poate fi o bază în educația nutrițională și poate contribui la combaterea problemelor legate de obezitate, una dintre cele mai mari provocări ale societății moderne”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

În România, 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea, potrivit Studiului Naţional privind Prevalența Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR). Rata obezității este în creștere atât în România, cât și la nivel global.

Posesorii cărții Stil de viață sănătos, zi de zi se pot înscrie, opțional, în comunitatea Smart Nutrition, unde vor beneficia de acces la grupul de suport, la programe special concepute, precum și la ședințe individuale de psihoterapie și nutriție cu autorii cărții, în cadrul programelor de intervenție terapeutică și nutrițională. Înscrierea în comunitatea Smart Nutrition se realizează folosind codul unic de înregistrare al jurnalului.

Despre autori

Anca Nicoiu-Șuteu este Certified Individual Schema Therapist, acreditată de către ISST International Society of Schema Therapy, psihoterapeut atestat în specialitatea psihoterapie cognitiv – compotamentală, tehnica Brainspotting și trainer autorizat. Și-a început pregătirea profesională în anul 2005, participând la numeroase workshop-uri și training-uri naționale și internaționale. În cadrul clinicii Smart Nutrition, oferă consultații de consiliere psihologică și psihoterapie pacienților care doresc să slăbească și celor care au probleme legate de mâncatul emoțional, compulsiv, bulimii sau anorexii. De asemenea, oferă suport familiilor cu copii care au probleme legate de alimentație sau greutate.

Dr. Mihaela Posea este medic specialist în diabet zaharat, nutritie și boli metabolice și doctor în medicină. Are o experiență de peste 10 ani în domeniu și este unul dintre cei 8 medici din România certificați în managementul obezității de către Federația Mondială de Obezitate – World Obesity Federation. Dr. Mihaela Posea participă în mod constant la stagii de perfecționare și se implică în proiecte de educație nutrițională pentru elevi. De asemenea, a fost co-investigator în studii clinice internaționale în domeniul diabetului și al dislipidemiei. În cadrul clinicii Smart Nutrition, oferă consultații de nutriție pentru adulți, copii și femei în perioada sarcinii și a alăptării, precum și consultații de diabet zaharat și stil de viață sănătos.

Despre Smart Nutrition

Smart Nutrition este o clinică medicală unde medici cu cerificări internaționale în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice utilizează cele mai performante echipamente pentru stabili diagnostice și a aplica tratamente individualizate pacienților. Serviciile medicale sunt personalizate în funcție de obiectivele pacientului, analiza cantitativă și calitativă a stilului de viață, istoricul medical, rezultatele investigațiilor și analizelor, programul de lucru/ studiu, preferințele alimentare și locurile în care pacientul ia masa.

Programele medicale sunt destinate persoanelor care doresc să scadă în greutate, celor care au nevoie de consiliere în alegerea unui stil de viață sănătos, femeilor însărcinate, familiilor care au nevoie de consiliere pentru alimentația copiilor și persoanelor care suferă de boli cronice și au nevoie de nutriție terapeutică.

Pregătirea științifică de top asigurată prin titluri de Doctor în Medicină și certificările internaționale în domeniu sunt garanții ale calității serviciilor medicale. La acestea se adaugă lucrările științifice publicate, studiile de cercetare și certificările oferite de Federația Mondială a Obezității.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top