Now Reading
4 greseli de evitat in cuplu cand apar copiii

4 greseli de evitat in cuplu cand apar copiii

Revista Psychologies

Majoritatea cuplurilor isi doresc si ajung sa aiba copii. Odata cu aparitia acestora insa, cuplul de baza ajunge sa aiba probleme, facand o serie de greseli motivate prin prezenta copiilor. Iata patru dintre cele mai frecvente astfel de greseli in cuplu.

 

Lipsa timpului acordat exclusiv partenerului

Daca inainte de aparitia copilului mare parte a timpului liber il dedicai partenerului, acum tinzi sa crezi ca acest timp liber pentru el nu mai exista.

Este adevarat ca durata lui s-a diminuat odata cu aparitia noilor responsabilitati, dar aceasta scuza nu face decat sa creeze distanta intre voi doi.

Momentele pe care i le acorzi lui sunt importante pentru cuplul vostru dar si pentru voi ca parinti.

Intelegerea si armonia dintre voi doi genereaza o atmosfera afectuoasa in mod natural, pe care o veti transmite si copilului. Aceasta este chiar mai importanta decat afectiunea dedicata copilului, ignorand partenerul.

 

Diminuarea interesului sexual pentru partener

Scuzele in acest caz sunt variate, dar daca lasati lucrurile sa cada intr-un firesc, relatia dintre voi se va compromite pe termen lung.

Indiferent de rolurile nou asumate, invatati sa ramaneti iubiti, sa pastrati dorinta unul pentru celalalt si sa nu renuntati la viata sexuala anterioara aparitiei copilului.

 

Renuntarea la activitatile de cuplu

Daca toate iesirile si activitatile voastre includ si copilul, este timpul sa schimbati acest lucru.

Fie ca gasiti o bona sau apelati la parinti ori prieteni, faceti-va timp exclusiv dedicat voua si activitatilor pe care le derulati de regula ca parteneri si iubiti.

Nu renuntati la hobbyuri comune sau vacate ori iesiri cu prietenii pe motiv ca „aveti un copil”. Nu veti face decat sa va indepartati incet dar sigur unul de celalalt.

 

Canalizarea afectiunii exclusiv catre copil

In special mamele ajung in postura in care sa isi dedice toata afectiunea, gesturile, tandretea, cuvintele, catre copil, nemaigasind resurse si pentru partener.

Intoarce-te in permanenta catre iubitul tau cu aceleasi semne de iubire pe care le-ai avut mereu pentru el. Acestea nu dispar si in niciun caz nu sunt inlocuite de cele pentru copil.

Poti cel mult sa ti le refuzi tie si lui. Nu doar pentru voi dar si pentru copil este sanatos sa vada iubirea dintre parintii lui.

 

Foto: Hepta

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top