Now Reading
4 indicii ca relatia ta de cuplu merita salvata

4 indicii ca relatia ta de cuplu merita salvata

Ne dorim sa avem un cuplu armonios si o relatie in care sa putem depasi, impreuna, toate obstacolele. Totusi, uneori ne putem lupta pentru o cauza pierduta. Iata cateva indicii ca intr-adevar merita sa iti salvezi relatia.

 

Te simti bine cand sunteti impreuna?

Daca iti raspunzi singura la cateva intrebari cu privire la relatia pe care o ai, poti sa iti asumi decizia, oricare ar fi ea. O prima intrebare este legata de confortul pe care il simti cand sunteti impreuna. Si aici, nu ne referim la dorinta de a-ti sti partenerul in preajma si inca prezent.

Uneori, teama unei despartiri, ne poate bloca intr-atat incat sa credem ca lipsa certurilor este un motiv suficient de bun pentru a crede ca relatia functioneaza.

Asadar, intreaba-te daca mai petreceti timp de calitate, daca va mai oferiti reciproc atentie, tandrete si iubire, si daca va simtiti confortabil unul in preajma altuia. Daca acestea lipsesc, lupta ta pentru a-ti salva relatia este inutila.

 

Aveti valori comune?

Este foarte important in cuplu ca cei doi parteneri sa isi doreasca aceleasi lucruri si sa vada viata in mod similar. Nu inseamna ca vei gasi pe cineva care gandeste exact ca tine. Dar aspectele cu adevarat importante, le veti aprecia asemanator.

Astfel, gandeste-te daca pe termen lung aveti aceleasi asteptari. Daca ai impresia ca se va schimba si, in timp, va veti dori aceleasi lucruri, te amagesti singura si nu esti in relatia potrivita.

Potentialul unei relatii scade in momentul in care unul dintre parteneri se simte fortat sa accepte anumite convingeri. In special daca motivul acceptarii este teama respingerii in caz de refuz.

 

Stiti sa depasiti un conflict?

Este firesc intr-o relatie sa fie momente in care avem opinii diferite sau reactii care duc la certuri. Cu toate acestea, si conflictele se pot desfasura intr-o maniera care sa nu jigneasca sau lezeze sentimentele niciunuia.

Daca certurile de regula duc la perioade lungi in care nu va vorbiti si va ignorati, daca unul sau amandoi pastrati resentimente si nu sunteti capabili sa iertati anumite greseli, atunci nu vorbim despre o relatie cu potential.

Cat timp reusim sa ramanem aproape de partener, chiar si in momentele tensionate, avem o sansa. Prin urmare, evalueaza daca stiti sa va iertati reciproc si daca aveti deja o rutina a depasirii conflictului.

 

Poti fi tu insati?

Foarte important este ca intr-o relatie sa te simti libera sa fii asa cum esti. Sa nu simti tot timpul ca trebuie sa demonstrezi ceva sau sa te stradui sa fii placuta. Atunci cand esti acceptata intru totul, poti spune ca esti intr-o relatie pozitiva.

La un partener, vor fi mereu si lucruri care ne plac mai putin. Este important sa stim sa il acceptam si cu acestea, fara dorinta ascunsa de a le schimba in timp.

Totodata libertatea pe care ne-o acordam reciproc spune multe despre o relatie. Daca ai retineri in a-ti face anumite placeri, a te intalni cu prietenele tale sau a derula anumite activitati independente de cuplu, inseamna ca esti intr-o relatie in care teama predomina.

Traiesti cu teama de a nu fi respinsa, iubita mai putin sau chiar „pedepsita” cu comportamente cunoscute a nu-ti fi pe plac.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top