Now Reading
5 reguli obligatorii în iubire: „orice lucru pozitiv în relație e un preludiu“

5 reguli obligatorii în iubire: „orice lucru pozitiv în relație e un preludiu“

Avatar photo

Iată cinci moduri simple prin care vă puteți face iubirea și relația să dureze de-a lungul timpului.

 

Transformați orice moment, oricât de mic, într-o experiență de neuitat

Gândiți-vă la luna voastră de miere, când, orice făcea partenerul vostru, vi se părea ceva extraordinar, atunci când erosul pusese stăpânire pe voi, și orice, de la comentariile ciudate până la modul în care se uita pasional la voi, vă făcea să vibrați din cap până în picioare.

Evident că, după unul sau doi ani de relație, vibrațiile nu mai sunt la fel, dar aici intervine faza de menținere, în care cuplurile, pe termen lung, investesc în mod conștient și îi arată partenerului că sunt în permanență conectați la el, că îl ascultă și că nevoile lui contează.

Citește și:

Mituri și adevăruri despre căsniciile cu probleme: infidelitatea nu cauzează divorțul

5 tipare de cuplu care prezic sau nu despărțirea! Tu unde te încadrezi?

Exprimați interes real în hobby-urile partenerului chiar dacă sunt diferite de ale voastre

Faceți lucruri amuzante împreună? Nu e nevoie să aveți interese comune, dar puteți petrece timp de calitate împreună.

Arătați-vă deschiși în a face lucruri pe care, altfel, nu le-ați face singur și veți vedea că le puteți găsi, cu timpul, chiar amuzante.

Scopul nu este să ajungeți să iubiți să jucați golf de exemplu, dar să vă placă să petreceți timpul împreună cu partenerul vostru când el joacă golf.

 

Orice lucru pozitiv în relație este un preludiu (Dr. John Gottman)

Activități zilnice – ca, de exemplu, spălatul vaselor, aranjatul rufelor, uitatul împreună la tv – pot fi oportunități extraordinare de conectare, de împărtășit ce s-a întâmplat de-a lungul zilei sau, pur și simplu, de a te asigura că partenerul tău se simte bine.

Asigurați-vă ca prietenia voastră e necondiționată

Când te gândești la prietenul tău, cu siguranță știi că sunt câteva lucruri care, dacă s-ar întâmpla, v-ar distruge prietenia.

Acest lucru presupune acceptarea diferențelor dintre voi și faptul că poate să fie în dezacord cu tine, dar asta nu înseamnă că nu te respectă.

Doar având acest tip de abordare și în căsnicia voastră, veți vedea cum vi se îmbunătățesc conexiunea si romantismul.

Tratați-vă partenerul cu aceeași lipsă de condiționare și cu înțelegere și suport necondiționat, așa cum sperați să vă trateze și el.

 

Fă echipă cu partenerul tău

Acest lucru presupune puțin mai mult decât a accepta diferențele dintre voi. Dacă e vorba de voi doi împotriva lumii, indiferent de ceea ce crezi sau simți în acel moment, întotdeauna ia apărarea partenerului tău. Niciodată a dușmanului!

Nu uitați că prietenia este temelia unei relații, dar, pentru a fi solidă, necesită să fie îngrijită în permanență și să fie o prioritate în viața voastră.

Astfel, va deveni linia constantă a relației voastre și certitudinea că veți avea o căsnicie sănătoasă și echilibrată pe termen lung.

De Nadia Gorduza, fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center. Medic, psihoterapeut și business coach, singurul psihoterapeut din România specializat atât în Terapia de Cuplu prin metoda Gottman, cât și în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA și Virtually Better Inc. USA, cu certificări la nivel național și internațional; a urmat un Executive MBA în Statele Unite.  http://www.idtherapy.ro, [email protected], +40751 202 272

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top