Now Reading
O aventură de-o vară este ceea ce ai nevoie?

O aventură de-o vară este ceea ce ai nevoie?

Concediile sau vacanțele de vară au de regulă ingredientele necesare unui comportament liber. Iar dacă ești singura, ideea unei idile pare tentată. Dar oare o aventura de-o vară este ceea ce ai nevoie?

Citește și:

Avantaje și dezavantaje dacă ai o aventură de-o noapte

De ce e bine să fugi când simți o atracție sexuală prea puternică pentru cineva

Sezonul idilelor

Deși specialiștii ar spune că avem nevoie de concediu mai degrabă iarna decât vara, cine ar spune pas unui concediu pe malul mării …sau al piscinei, după gusturi.

Așadar, pornim în aventură, hotărâți să lăsăm în urmă munca, stresul, oboseala și responsabilitățile și, uneori, nevoile personale. Pentru că deseori, nevoile și dorințele noastre nesatisfăcute ne frustrează, o vacanță mentală este binemeritată, și chiar indicată. Dar de la vacanță mentală la abandonarea completă a sinelui, este drum lung.

Evident, merită să ieși din zona de confort, să încerci lucruri noi și chiar să îți testezi limitele uneori.

Și tot din acest motiv, seara, pe plajă, la petrecerea cu artificii și muzică dată la maxim, tipul simpatic care te invită la un cocktail pare o idee bună. Chiar poate fi. Dar încearcă să fii sinceră cu tine înainte: asta îți dorești?

 

Rolul aventurilor

Când ești single este mult mai simplu să ai aventuri. Nu există responsabilități, nu încalci încrederea nimănui și îți dai frâu liber imaginației și instinctelor de moment. Atunci, tipul atrăgător, devine și mai atrăgător.

Și totuși, nu degeaba ne învață psihologii să o luăm la goană când cineva ne atrage fizic foarte puternic.

Pentru că, femei fiind, rareori o aventură este ceva pur fizic și atât. Avem nevoie de emoții, de atenție, de grijă… de multe ingrediente care dispar după noaptea toridă.

Iar când îți propui o aventură, fii pregătită să nu speri, undeva, în colțul viselor tale, că dimineața el îți va spune că nu a mai cunoscut pe nimeni ca tine. Asta, dacă apucați dimineața tot împreună.

Aventurile îți pot da un boost al stimei de sine, te pot ajuta să îți explorezi atractivitatea sau să îți încerci farmecele și pot oferi recompensa confirmării senzualității tale.

Cu puțin noroc, și fizic pot fi experiențe reușite. Asta dacă, în experiența ta personală, lucrurile au mers trăznet de la prima încercare.

Citisem, nu demult, confesiunile unei doamne în etate, care spunea… „dacă ai avut noroc cu prima căsnicie, poți divorța să iei pe altul, pentru că ai avut mână bună. Dacă ai dat chix, ai ghinion, mai bine rămâi cu ce ai.”.

Încerc o trimitere la prima noapte de amor și nicidecum la acceptarea unei căsnicii ratate. Să fim serioși, aberațiile de acest gen sunt bune de Coaliția pentru familie…

Revenind la aventuri, dincolo de oprobiul unui public care nu ne interesează, ele trebuie calculate cu grijă. Întreabă-te ce îți dorești, ce cauți, ce speri? Și de ce ai face ceva diferit acum?

E adevărat, nu spune nimeni să rămâi castă până apare Făt-Frumos, dar ca aventura să îți fie benefică, trebuie să aibă loc la momentul potrivit… pentru tine.

 

Mă iubește? Nu m-o iubi?

Mai există și categoria relațiilor de sezon. Cele care au șanse mari să se încheie odată cu concediul și schimbarea prognozei meteo.

V-ați cunoscut, te caută și a doua zi, te invită la o terasă (cu puțin noroc fără miros de mici și muzică lăutărească), ieșiți seara, romantic, la o plimbare pe plajă și totul pare posibil.

Poate chiar îl cunoști pe el, cel potrivit, în această vacanță. Desigur, este posibil. Până la urmă, ne place să credem că și filmele acelea romantice nu sunt pură ficțiune.

Dar tu, neavând un scenariu în prealabil, fii atentă și grijulie cu tine. Șansele să te îndrăgostești sub efectul visului unei nopți de vară sunt foarte mari.

Dacă vrei un iubit de-un sezon, fie el și doar de două săptămâni, este în regulă. Înseamnă că nu ai așteptări (și știm că noi femeile, chiar nu avem), nu îți va fi dificilă despărțirea (foarte probabil nu vrea o nuntă mare cu toată familia) și nici nu vei reveni mai bulversată și dezamăgită la noul sezon de muncă.

Pare dificil, așa este. Dar dacă ce vrei cu adevărat este o relație în care ești apreciată, valorizată și iubită, se poate ca salvamarul atletic și bronzat să nu fie cea mai potrivită alegere. Desigur, tu decizi.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top