Now Reading
6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener

6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener

Revista Psychologies

Potrivit cercetarilor exista cateva calitati pe care femeile le considera atractive la un partener. Iata care sunt acestea.

 

Simtul umorului

Femeile percep barbatii cu simtul umorului ca fiind inteligenti, creativi, spontani si cu un caracter onest. Carei femei nu i-ar placea sa aiba un partener cu aceste caracteristici, care nu lasa monotonia sa apara intre ei, care o face sa rada si sa se simta confortabil in prezenta lui?

Se pare ca barbatii cu simtul umorului sunt si mai sociabili. Ei pot sa puna capat unor situatii incomode printr-o gluma spusa la momentul potrivit.

Mai mult decat atat, ei au un spirit de observatie mai dezvoltat. Pentru ca „citesc” destul de bine oamenii din jur, le e mai usor sa gaseasca ceva amuzant de spus.

Un alt motiv pentru care femeile prefera barbatii cu simtul umorului ar putea fi acela ca le fac sa simta mai relaxate. Pentru ca se simt confortabil in prezenta lor, femeile nu vor pune bariere intre ei si, in plus, vor invata sa priveasca viata dintr-o alta perspectiva si sa rada de absurditatile ei.

 

Capacitatea de a asculta

Desi se fac multe glume ca femeile ar vorbi prea mult, iata ca abilitatea unui barbat de a asculta devine o calitate de dorit.

Se stie ca, in general, femeile sunt cele care vor sa vorbeasca despre sentimente de exemplu, pe cand barbatii nu prea fac acest lucru. Din acest motiv, cei care asculta cu adevarat si se arata interesati de ceea ce li se spune sunt parteneri apreciati.

In plus, daca se implica in conversatii cu mai mult decat unul sau doua raspunsuri monosilabice si daca isi si amintesc lucruile pe care le spun femeile, le vor atrage catre ei cu mai multa usurinta.

 

O voce puternica

Vocea unui om poate transmite destul de multe informatii despre persoana respectiva, ii poate schita identitatea, acesta fiind, poate, unul dintre motivele pentru care atat femeile, cat si barbatii, acorda o anumita atentie vocii potentialilor parteneri de cuplu.

Femeile sunt atrase de barbatii cu o voce puternica, dar cum se explica acest lucuru? Se pare ca vocea este asociata cu forta fizica, masculinitatea, increderea in sine.

In preajma unui barbat cu aceste trasaturi, femeile se simt in siguranta si protejate. Astfel de barbati dau impresia ca pot tine sub control anumite situatii si astfel capteaza mai usor atentia.

 

Se bucura de prezent

Un barbat care stie sa se bucure de momentul prezent poate fi atragator in ochii unei femei si viceversa. Un om care se bucura prezent stie ca fiecare moment conteaza, ca viata e scurta si ca nu ar trebui sa amane anumite lucruri precum timpul petrecut alaturi de partenera de viata.

In zilele noastre, oamenii sunt ocupati si uneori absorbiti de lumea virtuala, iar in astfel de circumstante, cineva care lasa telefonul din mana, inchide computerul si isi face timp pentru a fi prezent in acel moment, arata ca ii pasa, ca vrea sa valorifice timpul petrecut impreuna. Datorita acestui comportament, un barbat poate deveni mai atragator.

 

Atitudinea fata de copii

Femeile sunt atrase de barbatii care arata ca le plac copiii, iar explicatia este una simpla. Cele care isi doresc o relatie de lunga durata si vor sa isi intemeieze o familie, vad un potential partener intr-un astfel de barbat.

Studiile arata ca sunt sanse mari ca o femeie sa fie mai disponibila pentru un barbat, dupa ce ea l-a vazut jucandu-se cu un copil. Acesti barbati par mai responsabili si arata ca pot avea grija de ei, dar si de membrii unei potentiale famili.

Mai mult, se pare ca femeile isi pot da seama daca un barbat este capabil sau nu sa aiba grija de un copil si sa fie responsabil, doar privind o fotografie cu ei.

 

Increderea in sine

Femeilor le plac barbatii siguri pe ei, care nu se tem sa ia o anumita decizie, care nu simt nevoia sa li se aminteasca constant ca sunt (sau de ce sunt) importanti pentru ele.

Desigur, toti oamenii trec prin momente in care isi pierd increderea in ei, iar barbatii nu sunt scutiti de aceasta experienta.

Totusi, cei in permanenta nesiguri si nelinistiti, cei care arunca pe umerii femeilor povara unor decizii care poate uneori nu sunt unele usoare, risca sa piarda interesul acestora.

Si din punct de vedere social, increderea in sine este importanta. Un barbat care are incredere in sine, poate fi o companie placuta si linistitoare pentru o femeie.

Acestea sunt numai cateva dintre multele lucruri pe care femeile le pot gasi atragatoare la barbati. Daca mai poti adauga si altele in lista, da-ne de veste.

 

De Mihaela Gheorghe

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top