Now Reading
Bucharest Science Festival – primul festival din Romania dedicat stiintei

Bucharest Science Festival – primul festival din Romania dedicat stiintei

Revista Psychologies

Descoperitorii, exploratorii, marii inovatori ai fiecarui domeniu, dar mai ales proiectele, cartile, inventiile, ideile care i-au adus in prim planul lumii stiintifice sunt subiectele evenimentelor si dezbaterilor care vor avea loc in libraria Humanitas de la Cismigiu intre 22 si 28 septembrie, in cadrul celei de-a doua editii a Bucharest Science Festival.

 

Expozitia itineranta  de banda desenata Otto Wichterle. Povestea inventatorului lentilelor de contact, adusa de Centrul Ceh in Romania, va putea fi vizitata in libraria Humanitas de la Cismigiu incepand de luni, 22 septembrie.

Vernisajul expozitiei, la ora 18.00, va fi urmat la ora 18.30 de o dezbatere cu tema Oameni de stiinta implicati in societate la care vor participa E.S. Jiří Šitler (ambasadorul Republicii Cehe in Romania), Radu Filipescu (membru fondator Grupul pentru Dialog Social, inventator) si Emilian Mihailov (doctor in filozofie, director executiv al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata). Dezbaterea va fi moderata de Vlad Zografi, scriitor, fizician, coordonatorul colectiei de stiinta a editurii Humanitas.

Intalnirea dintre fizica si matematica – marti, 23 septembrie, la ora 19.00. Au raspuns invitatiei lui Vlad Zografi Cristian Presura (cercetator Philips Research, Eindhoven) prin Skype si prof. dr. Liviu Ornea (Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si cercetator la Institutul de Matematica al Academiei Romane). Cartea lui Cristian Presura, Fizica povestita, se afla in curs de aparitie la Editura Humanitas.

Miercuri, 24 septembrie, ora 19.00, David Hilmers, astronaut american care a participat la patru misiuni NASA, va fi invitatul Corinei Negrea, realizator de emisiuni de stiinta la Radio Romania Cultural. 

Sambata, 27 septembrie, la ora 17.00,  temele fundamentale de cercetare din cosmologie si fizica – evolutia universului, gaurile negre, sensul si semnificatia timpului, teoria corzilor – prezente in cartile lui Stephen Hawking vor fi  subiectul discutiei cu Magda Stavinschi (cercetator senior Institutul Astronomic al Academiei Romane) si al interventiilor lui Bogdan Ghiorghiu (castigatorul competitiei FameLab Romania 2014, student la Facultatea de Fizica, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi).

Avand o formatie de economist, dar si studii de neurologie, Paul Zak este acela care a descoperit legatura dintre eliberarea unei molecule – oxitocina – si comportamentul empatic, pe care se bazeaza increderea intre oameni si, in ultima instanta, prosperitatea unei societati. Duminica, 28 septembrie, la ora 17.00, la dezbaterea despre neuroeconomie, noua teorie pe care o propune Paul J. Zak, vor participa Octavian Jora (redactor-sef Economistul) si Dragos Cirneci (doctor in psihologie, specialist in neurostiinte).

 

Cartile din colectia de stiinta a editurii Humanitas vor avea o reducere de 20% pe toata durata Bucharest Science Festival.

 

Info:  www.humanitas.rowww.bucharestsciencefestival.ro.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top