Now Reading
De ce nu vrei un copil

De ce nu vrei un copil

Revista Psychologies

Femeie fiind, toata lumea se asteapta de la tine mai devreme sau mai tarziu sa procreezi. Iar tu pur si simplu nu vrei. Si esti ciudata pentru cei din jur, neimplinita si de neinteles. Iata si motive pentru care anumite femei, nu vor sa aiba un copil.

 

Simt ca nu pot oferi unui copil ce ar avea nevoie emotional

Cu siguranta nasterea unui copil ar declansa instinctul matern care se va manifesta prin protectie, iubire, grija si sprijin. Dar toate acestea vor fi facute cu un efort de care nu se simt in stare.

Emotional pot sa se simta egoiste sau pur si simplu lipsite de resursele necesare unui copil. Si este corect sa nu il faca. Este cinstit sa nu fie cu atat mai egoiste incat sa il faca pentru a mima o implinire care, in fapt, nu le lipseste.

 

Perspectiva financiara

Curios, cei cu situatii financiare proaste sunt cei care procreeaza mai mult. In schimb, cineva relativ echilibrat, poate privi in perspectiva cu mai multa maturitate si decide ca nu este pregatit sa ofere unui copil ce ar avea nevoie.

Din pacate, echilibrul acesta nu este cel mai sanatos, dar nici nu sunt de acuzat cele care aleg sa nu dea nastere. Pentru ca nu isi doresc un copil care sa traiasca in lipsuri si incertitudine.

Pentru ca doar a se uita in jur la cum altii fac fara sa isi puna atatea probleme, nu este nicidecum un argument suficient.

 

Nu au un partener care sa inspire incredere

Nu toate femeile sunt ok in fata ideii de a fi si mame singure daca este cazul. Oricat de inamorata poti fi la un moment dat, ideea de a face un copil doar pentru ca barbatul de langa tine ti se pare atragator nu este una buna.

Prin urmare, negasind un partener care sa inspire incredere, siguranta si mai ales, responsabilizare, inseamna sa nu faci un copil pentru care sansele de a-l avea pe tata in preajma sa fie din start minime.

 

Nu simt nevoia acestei impliniri

De neinteles pentru majoritatea femeilor care ajung sa fie mame, anumite femei nu se vad asumandu-si acest rol. Poate sa nici nu fie vorba despre vreo cariera infloritoare care sa le ocupe tot timpul.

Impedimentul principal este propria perspectiva asupra vietii, in care se proiecteaza mai stabila si implinita fara un copil. Iar dreptul de a refuza acest rol este deplin valid si asumat. Si corect cu sine.

 

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top