Now Reading
Școala Inimii

Școala Inimii

dana-burghel
școala-inimii

Se spune că maeștrii experimentează și predau. Noi învățăm și experimentăm. Este o diferență mare, pentru că un Maestru este un creator conștient, un inovator, pe când noi încercăm să fim destinatari conștienți. Școala Inimii este școala care ne oferă posibilitatea să devenim mai întâi destinatari conștienți și, mai apoi, prin lucru din ce în ce mai conștient, să devenim creatori conștienți.

Imageria Inimii este una dintre modalitățile de a deveni destinatari conștienți. Imageria Inimii ne oferă o cheie pentru a scăpa din încercările „fără sfârșit” din această lume a polarității. Imageria Inimii ne oferă suport să căpătăm din nou conștiința unui copil și să devenim ființă umană renăscută. Este o nouă viață și o ocazie de a ne îndruma propria energie către conștiința cosmică. De ce am face, totuși, asta? Pentru că, într-un fel sau altul, conștient sau nu, suntem saturați și epuizați de propriile gesturi, gânduri și acțiuni repetitive. Tot ceea ce vedem astăzi în jurul nostru reprezintă o demonstrație clară a faptului că mintea a dat greș. Iar când mintea dă greș, mai rămâne o singură posibilitate: inima.

Imageria Inimii, adică meditația ce se petrece în inimă, ne oferă ocazia să intrăm în inimă și să rămânem acolo. Practicând-o din ce în ce mai des, starea de „sunt în inimă” ne va deveni o a doua natură. Ea ne oferă armonie și pace interioară. Într-o zi, când s-ar putea să simțim că întreaga lume se prăbușește în jurul nostru și mai avem un pic și ne pierdem mințile, atunci va fi cel mai bun prilej de a intra în inimă. Atunci, de fapt, mintea noastră începe să tacă pentru că a obosit și, ce ocazie mai bună există decât a evada din „închisoarea” ei? În acel moment toate tiparele și credințele preconcepute dispar. Spiritul ne este liber, conștiința este eliberată și există această oportunitate unică de a intra în inimă. Dacă suntem atenți.

Dar, evident, putem face acest lucru și conștient, prin imagerie ghidată. Las aici una dintre modalități, cea cu care încep toate meditațiile de Imageria Inimii din Școala Inimii, al cărei profesor sunt.

Citește articolul integral în ediția de iunie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top