Now Reading
Inteligența emoțională – un ingredient necesar, în business și vânzări

Inteligența emoțională – un ingredient necesar, în business și vânzări

mihaela-chirculescu

Femeile sunt o prezență tot mai des întâlnită, în mediul de afaceri. Antreprenori, soloprenori, freelanceri, network marketing leaders sunt doar o parte din femeile pe care le vedem, tot mai prezente și active în zona de business.

Ce face, oare, ca femeile să fie interesate să își construiască o carieră în business și să aibă rezultate extraordinare?

Să fie dorința de a explora și cuceri noi teritorii sau dorința de autodepășire, creștere personală și profesională?

Aș spune că e un pic din toate, dublat de o înclinație nativă spre relaționare, coordonare, negociere, argumentare, vânzare, etc.

Multitudinea de roluri pe care le avem, ca femei, soții, mame, fiice, prietene ne dezvoltă și ne ascute simțurile, percepțiile, modul de gândire.

Să fii femeie e complex, cu siguranță. Venim în această lume cu o mulțime de daruri și, în funcție de dorințele noastre, folosim acele daruri în tot ceea ce construim. Iar unele dintre noi au ales să extindă aceste minunate daruri, să le dezvolte în mod intenționat, în zona profesională.

Femei care au o gândire de tipul: Sunt femeie, amestec unic de emoție și rațiune, și am tot ce trebuie, nu pentru a supraviețui în lumea afacerilor, ci pentru a face o diferență aici! Dar ceea ce face ca ele să fie sclipitoare în business e „praful de stele” pe care-l răspândesc în jurul lor.

Inteligența emoțională e acest praf de stele, despre care vorbesc. În business, inteligența emoțională are un rol extrem de important, iar în vânzări ea face diferența între o vânzare atractivă, de tip win win, și orice alt tip de vânzare.

Despre mine, în ultimul an, prin intermediul PSYCHOLOGIES și nu numai, oamenii au aflat că am o viziune îndrăzneață, care sună așa:

„De la vânzări agresive, la vânzări atractive!”

Misiunea mea este să ajut cât mai mulți antreprenori să își crească vânzările și numărul de clienți, folosind un stil de a vinde centrat pe client. Am bucuria de a lucra cu femei antreprenor, care reușesc să își crească vânzările, pornind de la premisa că inteligența emoțională creează magia, fiind acel ingredient care face diferența.

Folosirea inteligenței emoționale aduce rezultate frumoase în vânzări.

Conectarea e secretul, iar inteligența emoțională modalitatea prin care ea are loc. Orice decizie de cumpărare, justificată rațional, e luată, întâi, emoțional.

Ea vine din mintea subconștientă și, până a fi verbalizată și transformată într-un angajament ferm, e nevoie de un vânzător care să înțeleagă tot acest proces și să îl faciliteze, cu atenție și prețuire față de client – ființa care își deschide mintea și sufletul.

Dorință-Nevoie-Durere-Problemă-Motivație e parcursul clientului, până a ajunge la o decizie. Pentru a putea înțelege universul clientului, inteligența emoțională e esențială:

Fii conștient din punct de vedere emoțional și social.

Care este rolul meu, în această discuție? Sunt pregătit ca această discuție să fie despre persoana cu care vorbesc, și nu despre mine?

Sunt conștient că nu contează „Cum par”, „Ce va crede despre mine” și că tot ce contează e să fiu alături de client, până la final, în luarea deciziei? Sunt gata să fiu un instrument potrivit cu care acest om să își scrie prima filă din povestea lui de succes, bucurie, fericire? Folosește întrebări bune, care favorizează dialogul și conexiunea.

Am înțeles bine ceea ce își dorește potențialul client? Am verificat dacă am înțeles bine? Am căutat să aflu dacă își mai dorește și altceva? Am aflat care e ordinea priorităților lui?

Ascultă activ!

  • Nu întrerupe
  • Stabilește contact vizual
  • Adoptă o atitudine deschisă
  • Nu judeca, nu pune verdicte
  • Nu sugera răspunsuri, decizii, reacții

Utilizează întreaga sferă a limbajului: componenta verbală, nonverbală și paraverbală. Diferența dintre un contact și un contract e litera R, de la RELAȚIE. Iar pentru construirea relațiilor, inteligența emoțională este cheia. Femeile și bărbații care înțeleg acest lucru dezvoltă cariere de succes și au un grad mare de satisfacție, cu privire la munca lor.

Gândul meu rămâne cu tine, femeie înzestrată! Te încurajez să folosești valoarea care e în tine și să creezi magia în jurul tău! Iar dacă vrei să-ți crești impactul în jur, pe plan profesional, permite-mi să-ți ofer un mic cadou:

Ghidul meu gratuit 5 expresii cu care să îți crești vânzările conține 5 formule cu ajutorul cărora te vei conecta mai bine cu clienții tăi, pentru a construi relații frumoase și a încheia mai multe vânzări.

Îl vei găsi aici www.mihaelachirculescu.com/5-expresii-de-succes sau pe website-ul meu www.mihaelachirculescu.com, alături de alte ghiduri și materiale practice, care să te ajute în construirea afacerii tale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top