Now Reading
Călătorie spre succes

Călătorie spre succes

alexandra-tudor
călătorie-spre-succes

„De-a lungul celor peste 400 de competiții la care am luat startul în cariera de sportiv am învățat cât de important este să știi să pierzi sau să câștigi o competiție”, ne povestește Ciprian Bălănescu, sportiv de performanță, multiplu campion național de triatlon și duatlon.

Psychologies: Ciprian, ai obținut locul I la triatlon sprint în competiția Herbalife24 Triathlon Los Angeles. Cum te-ai setat pentru a-ți atinge obiectivele? De ce a fost nevoie?

Ciprian Bălănescu: Mereu am fost o fire competitivă, indiferent de nivelul competiției la care iau startul. Îmi doresc să câștig, să fiu din ce în ce mai bun în tot ceea ce fac. Motivația, determinarea și mai ales bucuria de a participa sunt la nivelul cel mai înalt. Practic ele mă conduc spre podium. Pentru mine a fost o experiență unică, am ajuns în LA pentru prima dată, am concurat într-o competiție importantă și m-am întors acasă cu o medalie.

Ai avut mereu această perseverență și meticulozitate în a-ți urma un scop sau te-ai educat pe parcurs?

C. B.: Perseverent am fost întotdeauna, însă meticulos am învățat să fiu pe parcursul anilor, deoarece campionii nu se nasc, ci se formează prin multa muncă, motivare, determinare și pasiune.

Cum a fost călătoria către titlul de Campion Național?

C. B.: Primul meu titlul de campion al României l-am câștigat cel mai ușor, însă provocarea abia apoi a urmat și anume câștigarea celor 48 de titluri de Campion Național pe parcursul a 20 de ani. Perseverența și antrenamentele zilnice au fost cheia succesului.

Ce presupune pregătirea unui multiplu campion național de triatlon? Ce rol joacă nutriția sportivă în acest sens?

C. B.: Pe lângă pregătirea fizică, primul și cel mai important lucru este sa ai o minte sănătoasă și apoi să-ți placă foarte mult ceea ce faci.

Evident, nutriția joacă un rol extraordinar. Legat de aceasta, aș adăuga un lucru foarte important și vă dau un exemplu. În cei 20 de ani de când sunt triatlonist cu acte în regulă, am câștigat 48 de titluri de campion al României la half ironman, triatlon și duatlon. 38 dintre aceste titluri au fost obținute în ultimii 8 ani ai carierei mele.

A fost perioada în care am ales Herbalife Nutrition* ca și partener oficial în nutriție, am înțeles cu ajutorul lor cât de importantă este nutriția pentru perfomanță. Corpul nostru este ca o mașină, vrei să mergi tare, trebuie să folosești combustibil de calitate. Asta am decis și eu să fac: să folosesc produse de încredere, cu un profil nutrițional bun, potrivit antrenamentelor mele, dar mai ales nevoilor corpului meu, produse testate pentru depistarea substanțelor interzise în sport. Gama pe care o folosesc eu, Herbalife24 este certificată Informed Sport. Pentru orice sportiv, mai ales pentru cei de performanță, acest lucru contează foarte mult.

Vreau să mulțumesc susținătorului meu Herbalife Nutrition pentru acest parteneriat de durată!

Care este factorul declanșator care te motivează să tragi cât poţi de tare într-o cursă?

C. B.: Factorul declanșator… Cred că este satisfacția de la finalul cursei, bucuria de a fi pe podium și dorința de a nu-i dezamăgi pe cei care au avut încredere în mine. Da, cu siguranță acesta este factorul declanșator.

Atunci când simți că ai un adversar de temut într-o cursă, care este prima ta reacție? Cum acționează asupra psihicului tău?

C. B.: De-a lungul celor peste 400 de competiții la care am luat startul în cariera de sportiv, am învățat cât de important este să știi să pierzi sau să câștigi o competiție.

Dacă ne raportăm la prezent, datorită experienței acumulate de-a lungul anilor, știu ce strategie trebuie adoptată în funcție de fiecare adversar, iar la linia de start mă prezint cu un mindset și un scop puternic – acela de a da tot ce pot pentru a fi câștigător. Însă planul de acasă nu se potrivește mereu cu cel din târg și de aceea trebuie să înveți să accepți și înfrângerea. Face parte din procesul nostru de dezvoltare personală. Te face să îți dorești mai mult, să-ți dezlănțui practic potențialul.

Care este cel mai important lucru pe care ți l-a adus sportul?

C. B.: Sportul mi-a adus multe lucruri minunate în viața. Nu știu cu care să încep a vă povesti, dar voi puncta unul și cel mai important din viața mea: prin sport am devenit ceea ce sunt astăzi, un om puternic și echilibrat. Am ajuns la cea mai bună versiune a mea.

*Produsele Herbalife Nutrition sunt disponibile exclusiv prin intermediul Distribuitorilor Independenți Herbalife Nutrition. Pentru mai multe detalii, accesează www.herbalife.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top